Husarer og heste klar til royalt besøg

De kongelige gardehusarer har hele wekenden kastet royalt glans over Skagen

Hans Christensen
Gardehusarernes Hesteeskadron er et kongeligt syn. De veldisciplinerede heste følger den mindste ordre og var helt rolige trods den megen opmærksomhed på prøveturen rundt i Skagen søndag eftermiddag. Foto: Kim Dahl Hansen
Heste 1. september 2013 19:37 - Opdateret 1. september 2013 19:44

SKAGEN: Alt er klappet og klart til mandagens royale besøg i Skagen. Regentparret besøger Skagen som led i fejringen af byens 600 års købstadsjubilæum.

Hele weekenden har man ikke kunnet undgå, at besøge Skagen uden at mærke, at ”noget er på vej”, og søndag troppede et par hundrede tilskuere op på Skagen Havn til gardehusarregimentets generalprøve på karetturen gennem Skagen by.

Lidt over klokken 14 kom de 58 husarer på deres flotte heste, elegant ridende forbi de røde fiskepakhuse på Skagen Havn, med blå blink og politibiler i front.

På Gl. Pier ventede Frederikshavns borgmester, Lars Møller, der var med på prøveturen og blev nøje instrueret i etiketten af kongelig staldmester Per Thuesen.

Efter en trompetfanfare gik turen så rundt i Østerby og op til Kulturhus Kappelborg, hvor Regentparret gør første ophold.

Skagen Marinestue

Gardehusarregimentet har været i Skagen siden fredag, og søndag aften var der opvisning ved staldområdet ved Hedeboskolen, hvor også lokale rideklubber deltog.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...