EMNER

Huset med det store hjerte

Familien Wilgaards hus er præget af børn og indeholder et stort hjerterum

AABYBRO:Et hus har et hjerte. Et sted hvor familien mødes og er sammen. Sådan er det i hvert fald hos familien Wilgaard fra Aabybro, hvor huset er bygget op omkring det rum. Hjerterummet består af køkken, stue og spisested og er placeret centralt i huset. Fællesrummet, som familien kalder det, er stedet hvor Mette og Morten Wildgaard og deres to børn Emil på fem år og Rasmus på tre samles hver dag. Rummet er en del af et nyt svensk træhus i Thomasmindeparken, som parret opførte i 2001. Selv betegner de huset som et personligt hus præget af børnene. - Huset er indrettet efter børnene. Vi har brugt skabelonen fra et type-hus, men har selv haft stor inflydelse siger Morten Wilgaard. Det store rum i midten af huset var oprindeligt delt op, men af hensyn til børnene, fik parret lavet det til et stort rum. - Det er et rum, hvor man kan være sammen uden at lave det samme. Vi vil jo gerne have, at børnene er sammen med os - også når de bliver ældre, siger Mette Wilgaard og tilføjer, at rummet fungerer efter hensigten. Selve størrelsen på huset er også skaleret op for at få plads til større børneværelser, og der er blevet lavet to indgange, fortæller Morten Wilgaard og tilføjer, at hvis parret ikke havde haft børn, så ville de uden tvivl have valgt en anden løsning. På børnenes præmisser Men børnene har også haft stor indflydelse på placeringen af huset på Thomasmindeparken. - Der er mange børnefamilier i området, og det var vigtigt, da vi byggede hus. Her kan børnene bare gå udenfor og lege med de andre, siger Morten Wilgaard og understreger, at uden børn, ville parret bo på landet. Især for Mette Wilgaard var det vigtigt, at parret byggede nyt fremfor at købe. Udover indflydelsen på indretningen mener hun, det giver mere tid til børnene, da der ikke er noget der skal laves på huset. - Det er en langsigtet løsning med hensyn til vedligeholdelse, og derfor var det vigtigt for mig at få et hus uden vedligeholdelse, siger hun. Tæt knyttet til huset Morten Wilgaard er heller ikke i tvivl om, at huset er mere deres hus, fordi de selv har været med til at bygge det. Mette Wilgaard kalder det en tillidssag, at parret har haft kontakt med håndværkerne hver dag. - Jeg ved, hvordan det hele er lavet, fordi jeg har været her hver dag. Og det betyder meget, at jeg har denne garanti, siger Morten Wilgaard. Både Mette og Morten Wilgaard er blevet tæt knyttet til huset, som de betegner som deres rigtige hjem. Det røde træhus med det store hjerterum.