Forsikringsvirksomhed

Huset satte sig helt forkerte spor

Et betongulv, som forsvinder næsten 10 centimeter ned, er åbenbart ikke en sætningsskade

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Selv om de hellere vil bruge kræfterne på at få renoveret det ødelagte gulv uden hjælp fra forsikringen, så er skaden muligvis så speciel, at Bolette Munkholm Andersen og René Skov Nystrup Kristensen nu overvejer at klage til forsikringsankenævnet.Foto: Diana Holm

THISTED:Der er ikke megen hjælp i det gamle mundheld om at ”gå med både seler og livrem” for det unge par, der bor i en ældre villa på Tilstedvej.

En ejerskifteforsikring er en god ting, men de må konstatere, at ordet ”sætningsskader” ikke betyder det samme ved alle forsikringsselskaber.

Det var netop betydningen af det ord, der betød, at Bolette Munkholm Andersen og René Skov Nystrup Kristensen, ikke kan få dækket udgifterne til reparation af et gulv, som har sat sig i nærheden af 10 centimeter i det ene hjørne af et værelse.

Selv om det hjørne er mistænkeligt tæt på et bryggers, hvor forsikringen dækkede, da et kloakrør i cement under gulvet var gået i stykker, så fugten trængte op i både trævæk og gulv.

Kort efter var den gal i et andet værelse på den anden side af bryggerset, hvor det viste sig, at det trægulv, som var lagt dækkede over fugt og skimmelsvamp.

Delvis fordi værelset muligvis var i en tilbygning bygget engang i 60’erne oven på bunden af en carport.

Her blev der også givet erstatning fra både det gamle og parrets nye forsikringsselskab. Ikke til alle udgifter, men til nogle af kvadratmetrene i værelset.

Nu håbede Bolette Munkholm Andersen og René Skov Nystrup Kristensen, at de kunne begynde at renovere videre på den mere normale måde: Maling, tapet og måske et nyt gulvtæppe.

Det holdt dog kun til de fik tæppet af i værelset med det sunkne gulv.

Men nu var ”festen slut” hos deres tidligere forsikringsselskab: Sætningsskader var åbenbart kun noget, som kunne accepteres på lodrette bygningsdele.

- Det er lidt en gråzone, fortæller ingeniør Tine Aabye fra Forsikring og Pension.

Hun siger, at selskaberne tolker forskelligt, hvilke bygningsdele, der er omfattet af ordet ”sætningsskader”.

Tine Aabye vil ikke gå ind i en konkret sag, men siger, at det er sjældent, at sandet eller lignende forsvinder under et betongulv.

Parret har haft en advokat med i en del af sagen, men har stoppet det igen, for det koster penge, og de tror ikke, at de kan vinde over deres - nu tidligere - forsikringsselskab.

Advokaten vil ikke kommentere den konkrete sag, men siger til Thisted Dagblad, at det er klogt at slå antennerne ud, når der i en husforsikring eller ejerskifteforsikring er ”forbehold”, og dem skal man få ”pindet ud” sammen med ord, der kan misforstås, så i princippet gælder det altså om at bruge ikke blot seler og livrem, men gerne en ekstra af hver slags.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.