EMNER

Husk vesten morfar

Mænd på 50+ er alt for dårlige til at huske redningsvesten, når de sejler ud. Det vil Beredskabsstyrelsen nu prøve at få ændret med "Morfarkampagnen".

Antropolog Mette Kristensen er på besøg i Hadsund for at finde ud af, hvorfor mænd på 50+ ikke bruger redningsvest. Privatfoto.

Antropolog Mette Kristensen er på besøg i Hadsund for at finde ud af, hvorfor mænd på 50+ ikke bruger redningsvest. Privatfoto.

Kampagnens første del løb af stablen i foråret, og inden man går i gang med anden runde, har man besluttet at interviewe fritidssejlere over hele landet om deres brug (og manglende bruge) af redningsveste. Det er antropologen Mette Kristensen, som skal rundt i landet og interviewe fritidssejlerne. Det arbejde påbegyndte hun i Hadsund, hvor hun blandt andet mødte makkerparret Kristian og Christian, som hun opfordrede til at svare ærligt på spørgsmålene. - Det var svært, for det er vi ikke rigtigt vant til, replicerede de to sejlere. Man har valgt at bruge ordet "morfar" for at gøre sejlerne opmærksom på, at det er deres børn og børnebørn, som står tilbage med tabet, hvis der sker deres morfar noget. Selv om kampagnen har kørt hele foråret, viste en tilfældig morgen på fjorden, at der stadig er et arbejde at gøre. Ud af 14 sejlere havde kun de to redningsvest på!