Husker du? Medinas debutalbum udkom for ti år siden

Sangerinden, der modtog æresprisen ved Danish Music Awards sidste år, kan fejre tiårs jubilæum.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Danish Music Awards Foto: /ritzau/Flindt Mogens

Inden Medina for alvor brød lydmuren med megahits som "Kun for mig" og "Vi to" fra gennembrudspladen "Velkommen til Medina" i 2009, albumdebuterede den halvchilenske aarhusianer faktisk med pladen "Tæt på" to år forinden.

Onsdag den 13. september er det præcis ti år siden, at albummet udkom og blev startskuddet på den kometkarriere, der har bragt Medina til toppen af hitlisterne både nationalt og internationalt. 


Og det er ikke blot blandt publikum og sine Medivas, som sangerindens dedikerede fanskare kalder sig selv, at hun har hittet.

Den 34-årige sangerinde modtog i vinteren 2016 den prestigefyldte ærespris ved Danish Music Award som kun den fjerde kvindelige artist i den danske musikhistorie.

Det var en milepæl for Medina, der ved siden af sangkarrieren har udvidet sit univers med modelarbejde, kampagner og nødhjælpsarbejde.

- Prisen gør, at jeg kan modbevise dem, der gerne vil pille mig fra hinanden og sige til dem: "Se, jeg er faktisk god, og jeg har faktisk gjort en forskel, for ellers ville jeg ikke få sådan en pris her", sagde den prisvindende sangerinde med tårer i øjnene på scenen, da hun modtog trofæet.

- Jeg synes, prisen giver mig styrke og lærer mig, at jeg skal være stærkere uden det, medierne gør ved mig. Jeg laver bare musik. Det er det eneste, jeg gør, og jeg gør det så godt, jeg kan, lød det videre fra sangerinden. 


/ritzau/FOKUS

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.