Aalborg

Husker du småkage-sagen? Nu kan Anita ånde lettet op

Anita Bang Degn blev landskendt, efter et Facebook-opslag med småkager bragte hende i knibe

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Det var dette Facebook-opslag med småkager, som førte til balladen, hvor Anita skulle tvinges op i tid. Arkivfoto: Mette Nielsen

AALBORG:I december 2016 blev Anita Bang Degn landskendt for at bage småkager og bringe fotos af kagerne på Facebook.

Hun var sygemeldt, men da en sagsbehandler fra det kommunale jobcenter i Aalborg så Anitas småkagefotos på Facebook, fik hun besked på, at hun skulle gå op i arbejdstid i det ressourceforløb, hun var i.

Og den fremgangsmåde vakte dengang opsigt - og hård kritik.

- I forvejen har kommunen rigtig mange værktøjer, hvor de kan tjekke, hvad folk laver. Hvis kommunen bruger Facebook, så synes jeg vi er nået derud, hvor det bliver ulækkert, sagde 3F-formand Allan Busk fra Aalborg dengang.

3F Aalborg gik ind i sagen, og efter at blandt andre beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen også udtalte sig kritisk om kontrollen af syge borgere via Facebook, indrømmede Aalborg Kommune, at man havde lavet en fejl.

Nu har småkagesagen fået en lykkelig udgang, oplyser 3F i en pressemeddelelse.

Anita Bang Degn er blevet bevilget et flexjob af kommunen og kan dermed se frem til at kunne have sit privatliv for sig selv.

- Det er en stor sejr for Anita og selvfølgelig også for os, siger Allan Busk i dag.

Anita Bang Degn var i øvrigt ikke den eneste sygemeldte borger, som kom i knibe som følge af kommunens nøje kontrol.

Er andet 3F-medlem, Anne Marie Baumwall, endte i samme klemme - fordi hun spillede billard. Men også i det tilfælde måtte kommunen trække i land, og det er også lykkedes for Anne Marie Baumwall at få tildelt et flexjob.

- Også sygemeldte har rettigheder, og derfor glæder det mig på begges vegne, at de nu kan komme videre med deres liv, siger Allan Busk

Han roser sine medarbejdere for deres indsats for de to kvinder:

- Uden et stort stykke arbejde fra vores socialrådgiver er jeg bange for, at begge kvinder var blevet trynet, vurderer Allan Busk fra 3F Aalborg.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.