Husleje holdes helt i ro

Utrygge beboere kan spare sig bekymringer, siger formand

En totalrenovering til en kvart milliard kroner af i alt 237 lejemål i Løgstør - stort set uden huslejen kommer til at stige for beboerne. Her er det området omkring Norgesvej og Sverigesvej, som bliver det første sted, håndværkerne går i gang. Foto: Lars Pauli <i>Lars Pauli</i>

En totalrenovering til en kvart milliard kroner af i alt 237 lejemål i Løgstør - stort set uden huslejen kommer til at stige for beboerne. Her er det området omkring Norgesvej og Sverigesvej, som bliver det første sted, håndværkerne går i gang. Foto: Lars Pauli Lars Pauli

LØGSTØR:- Der kommer ingen huslejestigninger på grund af boligforbedringerne. Det ligger fast.

Den garanti kommer fra Løgstør Boligforenings forretningsfører Jørgen Albrektsen efter NORDJYSKE Medier forleden kunne fortælle, at boligforeningen har planer om ombygninger, forbedringer og renovering af i alt 237 boliger i Løgstør.

Pris: En kvart milliard kroner.

Pengene skal komme fra Landsbyggefonden.

I forrige uge havde Løgstør Boligforening et orienteringsmøde for de beboere, der bliver berørt i forbindelse med den første etape af byggeriet, som efter planen skal finde sted på Norgesvej og Sverigesvej i Løgstør.

NORDJYSKE Medier har efter orienteringsmødet fået reaktioner fra beboere, som sidder tilbage med den opfattelse, at der vil blive tale om huslejestigninger.

- Af artiklen forleden i NORDJYSKE, så fremgik det, at der ikke kommer huslejestigninger, men jeg gik fra orienteringsmødet med det indtryk, at der vil komme huslejestigninger, siger Kaj Nielsen, der er førtidspensionist og ikke har råd til at betale en eneste krone mere for sin lejlighed på Norgesvej.

Jørgen Albrektsen, der er forretningsfører i Løgstør Boligforening, slår fast, at det er en fejlopfattelse, hvis Kaj Nielsen og andre beboere er gået fra orienteringsmødet med det indtryk, at huslejen vil stige, hvis beboerne siger ja til at Landsbyggefonden kommer med en kvart milliard kroner til det omfattende arbejde.

- Jeg ved godt, det kan lyde mærkeligt, men det forholder sig faktisk sådan, at beboerne skal frygte huslejestigninger, hvis de IKKE siger ja projektet. For der ligge nogle renoveringsopgaver i millionklassen som skal laves under alle omstændigheder i løbet af de kommende år. Og siger beboerne ikke ja til pengene fra Landsbyggefonden, så skal vi i stedet ud selv at låne penge på nogle helt andre vilkår for at få lavet renoveringer, siger Jørgen Albrektsen. Han kan godt forstå, at det kan lyde mærkeligt, at det er gratis for beboerne at sige ja til at låne 250 mio. kr. i Landsbyggefonden.

- Men det er sådan systemet er bygget op. Det er en af de sjældne gratis glæder, siger Jørgen Albrektsen, som derfor heller ikke selv kan se et eneste argumenter for at takke nej til Landsbyggefondens tilbud.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.