Husleje sættes drastisk i vejret

Sæby-foreninger i chok over Frederikshavn Kommune har tredoblet lejen for lokaler

Marianne D. Cornett
Den kommunale husleje er steget for meget, mener en del foreninger.
Naturvidenskab 19. juni 2012 12:59

SÆBY: Disharmonisterne i Sæby mærker for alvor disharmonien i disse dage.

De musikalske herrer med grånende tindinger, der plejer at glæde plejehjem og ældrecentre kommunen rundt med deres musik, har i disse dage fået en huslejestigning, der siger spar to til både krise-Danmark og kvadratmeterprisstigning i den private sektor. De kan nu se frem til en voldsom stigning på budgettet, der hedder leje af lokaler.
- Vi har lejet lokale seks i Manegen i Kulturhuset tre timer hver onsdag aften. Det har vi givet 15 kr. for pr. gang - eller 660 kr. sæson. En pris, der løber frem til 21. august 2012, fortæller Tage Sørensen fra Disharmonisterne.
Han reserverede som sædvanlig næste sæson fra 22. august 2012 - 12. juni 2013. Så kom regningen.
- Jeg må indrømme, at jeg glippede noget med øjnene, da jeg modtog bekræftelsen på næste sæsons lejeaftale. Her var prisen pludselig 1.935 for dét, vi plejer at give 660 kr. for. Jeg troede selvfølgelig, at de havde trykket på de forkerte taster inde på Børne- og Kulturforvaltningen, så jeg skrev en mail, hvor jeg spurgte, hvordan de kunne komme frem til en huslejestigning på 200 procent, fortæller Tage Sørensen.

- Den hopper vi ikke på

Som forklaring fik han at vide, at priserne ikke var steget siden 2007.

- Den hopper vi ikke på. Og da vi jo er en lille privat forening - ja nærmest blot en lille gruppe, må vi jo desværre sende regningen videre til de, der skal høre os spille. For ellers skal vi jo tage pengene fra egen lomme. Jeg synes bestemt ikke det er acceptabelt, at vi bare for en regning - uden forvarsel, slutter Tage Sørensen.
Han er ikke alene om kritikken.
Søren Vad og Volstrup Harmonikagruppe undrer sig også.
- I tyve år øvede vi på Volstrup Skole - ganske gratis - indtil vi kom med i storkommunen. Så måtte vi flytte til Sæby Sydskolen, hvor vi lejer musiklokalet tre timer om ugen. I begyndelsen var prisen 600-700 kr. for en sæson, så steg det til det dobbelte. Og nu har vi netop fået en opkrævning på 2.700 for sæson 2012-2013. Det blev vi meget overraskede over, fortæller han.
Nu ved Volstrup Harmonikaklub hverken ud eller ind - med en stigning på 48 pct.
- Vi vil jo nødig betale, men det kam vi blive nødt til, hvis vi vil fortsætte med at øve der. Kommunen er sikkert ikke sådan at hamle op med. Alternativet er, at vi finder et andet sted at øve. Det er mange penge for vores klub, og vi er rigtig skuffede over at kommunen behandler os sådan, slutter Søren Vad.
Hans Hald fra Torsdagsgruppen, der spiller harmonika, er chokeret over den ny husleje på tre gange det oprindelige beløb.
- Det er jo helt vildt. Fra den oprindelige husleje på 650 kr. for et rum i Manegen er prisen nu på 1.980 kr. Vi har talt om helt at opgive, for det har vi ikke råd til. Ét er en stigning i lejen, men det her er helt hen i skoven, slutter Hans Hald.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...