Husleje spænder ben for artisteri

Zirkus Nemo opfordrer Aalborg og andre kommuner til at droppe afgift på at benytte offentlige pladser som Fjordmarken

De første penge, som cirkusdirektør Søren Østergaard og Zirkus Nemo får ind, går mange steder ned i kommunerkasserne. Arkivfoto: Grete Dahl <i>Pressefotograf Grete Dahl</i>

De første penge, som cirkusdirektør Søren Østergaard og Zirkus Nemo får ind, går mange steder ned i kommunerkasserne. Arkivfoto: Grete Dahl Pressefotograf Grete Dahl

AALBORG:Cirkusdirektør Søren Østergaard hilser det velkommen, hvis Aalborg i fremtiden sætter huslejen ned for at benytte Fjordmarken som teltplads.

Helst så han den gerne helt afskaffet.

Hvad betaler vi for?

- Jeg har svært ved at se, hvad det egentlig er, vi betaler for. Vi betaler - og det er helt naturligt - for el og vand, og hvad der ellers måtte være. Selvfølgelig betaler vi også, hvis der er skader på pladsen, og vi har vores egen container med til skidt...selvfølgelig...men det undrer os og alle andre cirkusser, hvorfor vi skal give så mange penge for at bo på Fjordmarken og andre steder. Man skulle jo synes, at kommunerne ville være glade for, at vi kom og underholdt deres borgere, lyder det fra Søren Østergaard.

Prisen svinger fra kommune til kommune. I de dyreste koster det helt op til 5000 kr. om dagen at have et cirkustelt slået op på et offentligt areal. Søren Østergaard kan dog ikke umiddelbart huske prisen i Aalborg, men byen hører ikke de dyreste, ved han.

- Det kan ikke være mange penge i en kommunes budget, men for os betyder det meget, at vi skal ud og sælge så mange flere billetter.

Gratis i Horsens

Han fremhæver Horsens som det gode eksempel, som Aalborg og andre byer kunne lære af.

I Horsens er det gratis at slå et cirkustelt op, og byen tilbyder også hjælpe på anden vis, så kulturarrangementer som Zirkus Nemo bliver set og hørt.

I Aalborg Kommune har man netop drøftet, om der skal ydes rabat til et italiensk gademarked, som stod til at skulle betale 72.000 kr. for at benytte et offentligt areal i 10 dage.

Kommunen går nu med til at give rabat, og rabatordningen vil formentlig også kunne på tale til de omrejsende cirkusser, som gæster byen.

- Men jeg synes stadig, at arrangører, der kommer udefra, skal betale et symbolsk beløb, siger teknisk rådmand, Mariann Nørgaard (V).

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.