EMNER

Huspriser falder fortsat

Prisen på ejerlejligheder stiger, mens prisen på enfamiliehuse fortsætter med at falde, viser nye tal

Huspriserne har - med et marginalt fald på 0,1 procent - ligget stabilt set over de seneste tre måneder. Foto: Michael Koch

Huspriserne har - med et marginalt fald på 0,1 procent - ligget stabilt set over de seneste tre måneder. Foto: Michael Koch

DANMARK:Mens prisen på enfamiliehuse fortsætter med at falde, siger prisen på ejerlejligheder. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Fra august til september faldt priserne på landsplan for enfamiliehuse med 1,9 procent, mens priserne på ejerlejligheder steg med 1,1 procent.

Cheføkonom i Realkredit Danmark, Christian Hilligsøe Heinig siger, at det ser skrøbeligt ud med at få stabiliseret boligmarkedet.

- Men det er værd at bide mærke i, at der kan være betydelig usikkerhed omkring de månedlige prisudsving.

- Set over de seneste tre måneder har huspriserne været nærmest stabile med et marginalt prisfald på 0,1 procent, siger Christian Hilligsøe Heinig.

Optimisme for ejerlejligheder

Til gengæld er der mere optimisme i markedet for ejerlejligheder med en prisstigning på 3,4 procent over den seneste tre måneders periode.

- Det afspejler formentlig danskernes fortsatte søgning ind mod de større byområder, og det bliver interessant at se, hvorvidt bedringen på markedet for ejerlejligheder er et første signal om generelt bedre tider for boligmarkedet, siger Christian Hilligsøe Heining.

Stabiliseringen af boligmarkedet kan især henføres til de rekordlave renter og de store boligprisfald gennem de senere år - siden toppen i 2007 er huspriserne slået tilbage med i omegnen af 20 procent på landsplan.

Let adgang til boligmarked

Det har gjort det markant lettere for førstegangskøberne at få "adgang" til boligmarkedet - og denne adgang har ikke været billigere end i mange år.

- Boligbyrden med udgangspunkt i et fastforrentet lån er aktuelt set på niveau med, hvad vi så tilbage i 1998.

- Til gengæld er den usikre økonomiske situation, faldende beskæftigelse og en negativ reallønsudvikling med til at holde potentielle boligkøbere tilbage og gøre den aktuelle stabilisering af boligmarkedet skrøbelig, siger cheføkonomen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.