Huspriserne faldt i maj til glæde for køberne

Købte du hus i maj, fik det måske et nøk billigere. Huspriserne faldt en smule i en måned, hvor handlen steg.

Huspriserne faldt i maj til glæde for køberne

Det er blevet en anelse billigere at købe hus i maj. Priserne faldt med blot 0,8 procent fra måneden før, viser Danske Banks og ejendomsmæglerkæden Homes husprisindeks.

- Faldet kommer efter en måned, hvor der er handlet 30 procent flere huse end i samme måned sidste år, men hvor der også er forskel fra område til område, siger Mads Ellegaard, relationschef i Home, i en kommentar til tallene.

- Man kan derfor sige, at husmarkedet fortsat er inde i en stabiliseringsfase, hvor nogle byer går pænt frem, mens fremgangen lader vente på sig andre steder, siger han.

På den anden side er der godt gang i prisudviklingen på markedet for lejligheder. Alene fra april til maj steg prisen på en ejerlejlighed med 2,6 procent.

- Vi har nu haft 11 måneder med uafbrudte prisstigninger på ejerlejligheder. Over det seneste år er priserne steget med 10,9 procent, siger Steen Bocian, cheføkonom i Danske Bank.

Der er dog et stykke vej til toppen af priserne fra august 2006. Der er stadig 19,6 procent op til dette niveau.

- Der er endnu ikke tale om en boble på markedet for lejligheder, men risikoen for ubalancer er tiltagende, når priserne stiger så meget mere, end for eksempel indkomsterne skulle tilsige, siger cheføkonomen.

Steen Bocian påpeger, at man som køber skal være klar over, at der kan ske fremtidige prisfald:

- Priserne på lejligheder er mere svingende end priserne på huse - og hvis ejerlejlighedspriserne fortsætter op med samme fart over de kommende kvartaler, så er der grund til at være bekymret, siger han.

Især i Region Hovedstaden stiger lejlighedspriserne. Det seneste år er de steget med 12,9 procent. Og en gennemsnitlig lejlighed på 85 kvadratmeter runder nu to millioner kroner.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst