Hussalg: Dårligt energimærke - lav pris

Forskel i energimærker giver flere hundrede tusinde kroner i forskel på salgspriser

Huse med et godt energimærke stiger i pris, mens det går den anden vej for huse med dårlige energimærker. Foto: Home

Huse med et godt energimærke stiger i pris, mens det går den anden vej for huse med dårlige energimærker. Foto: Home

DANMARK:Hvis du har et hus, der bruger for meget energi, får du mange hundrede tusinde kroner mindre for huset, når du vil sælge det. Prisen er væsentligt højere for huse, der har et godt energimærke. Det viser en analyse, som Home har udarbejdet på baggrund af tal fra boligsiden.dk.

Husets energimærke markeres med bogstaverne A til G. Siden 2010 er huse med det bedste energimærke A steget med 14 procent, mens huse med det dårligste energimærke G er faldet med 22 procent.

I priser er det lig med en forskel på cirka 710.000 kr., da A-husene er steget med omkring 350.000 kr. på fire år, mens G-husene er faldet med cirka 360.000 kr.

Home har brugt et typisk hus på 140 kvadratmeter i beregningerne.

- Vi hører fra mæglerne, at køber indimellem helt fravælger en fremvisning på huse med dårlige energimærker, siger relationschef i Home Mads Ellegaard.

A-huse sælges hurtigst

Det tager heller ikke så lang tid at sælge et hus med et godt energimærke.

Huse med energimærke A blev i gennemsnit solgt på 173 dage i 2013, mens det tog 262 dage at sælge huse med energimærke G.

Det viser, at køberne er begyndt at fokusere meget på energiforbruget, når de ser på nyt hus, konkluderer Home.

Den gennemsnitlige pris for huse er faldet for huse med alle energimærker bortset fra huse med energimærke A, og A-husene er typisk bygget fra 2010 og frem.

- Det er en populær vare, vi har med at gøre. Køberne får ofte relativt meget hus for prisen, og så kan de som regel opgraderes på energifronten for ret små beløb med ekstra isolering på loftet og i murene, siger Mads Ellegaard og oplyser, at op mod 30 % af de boliger, der er til salg, har energimærke D.

Huse i god stand

Home-chefen understreger, at der også er en anden forklaring på, at huse med gode energimærker sælger til højere priser og hurtigere. Ofte vil der nemlig være en tydelig sammenhæng mellem et godt energimærke og et hus i god stand – eksempelvis hvis boligen er blevet renoveret med nye vinduer, nyt tag og isolering.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.