Brønderslev

Hvad er det mon værd?

Vurderingsekspert fra Lauritz.com klar fredag

Kirkens Korshærs genbrugsbutik i Østergade får fredag besøg af en vurderingsekspert fra Lauritz.com - her kan kunderne får medbragte effekter vurderet. Arkivfoto

Kirkens Korshærs genbrugsbutik i Østergade får fredag besøg af en vurderingsekspert fra Lauritz.com - her kan kunderne får medbragte effekter vurderet. Arkivfoto

BRØNDERSLEV:En vurderingsekspert fra Lauritz.com gæster Kirkens Korshærs genbrugsbutik i Østergade 111 fredag 2. oktober mellem klokken 14 og 16.

Her har kunderne mulighed for at medbringe møbler (kun billeder), malerier, pyntegenstande og andre effekter, som de ønsker at få vurderet af en ekspert. Vurderingseksperten kan dog også foretage vurderinger ud fra medbragte fotografier.

Frimærker, mønter og smykker med større sten kan ikke vurderes på dagen.

- Besøget fra Lauritz.com er et led i den lokale bæredygtighedsfestival, som vi deltager i, fortæller Helle Toftegård, der er leder af Kirkens Korshær i Brønderslev.

- Vi er utrolig glade for, at Lauritz.com vil møde gratis op med en ekspert i vores butik i Østergade, og jeg håber mange kunder vil benytte muligheden for at få deres genstande vurderet - og eventuelt få dem videre til auktion.

Helle Toftegård tilføjer, at genbrugsbutikkens leder blandt andet har sat et indleveret et maleri til side, og det håber han, at eksperten får tid til at vurdere.

Hun tilføjer, at det kan være svært at værdisætte de mange effekter, der hver eneste dag bliver indleveret til butikken.

- Og jeg er da også sikker på, at vi har solgt noget alt for billigt, nogle gange, smiler Helle.

Overskuddet fra butikken nytter og fornøjer lokalt. Overskuddet fra genbrugsbutikken går til at drive varmestuen ”Fristedet” i Nørregade. Fristedet er en selvejende institution under Kirkens Korshær, og varmestuen har plads til og omsorg for udsatte medborgere. Kirkens Korshær holder åbent hus i varmestuen torsdag 1. oktober fra klokken 13 til 16.

- Alle interesserede er velkommen til åbent hus. Her kan de se, hvad man støtter, når man køber ind i vores genbrugsbutikker og leverer ting til butikken. Den dag kan gæsterne se, hvad varmestuen er for et sted, og de kan få en snak og en kop gratis kaffe og et stykke kage.

For Helle Toftegård er respekt, omsorg og nærvær nøgleord. Og så lægger hun stor vægt på, at Fristedets brugere kan være anonyme, hvis de ønsker det.

- Vores opgave er at være til stede - at være nærværende - og respektere den enkelte uden fordomme, og uden at stille nogen krav om, at de skal ændre deres liv, fastslår Helle Toftegård.

- Her kommer dem, der måske ikke lige kan accepteres eller passer ind i de kommunale tilbud.

Hun tilføjer, at stedet er helt afhængig af indtægterne fra genbrugsbutikken i Østergade.

- Og vi er meget taknemmelige for den støtte folk viser os - både når de køber i butikken og når de indlevere ting og sager til butikken.

17. oktober er genbrugsbutikkerne klar til et fælles modeshow i Brønderslev-hallen. Og Helle Toftegård er overbevist om, at genbrugsbutikkerne er med til at styrke hinanden.

- Det skader bestemt ikke, at der kommer nye genbrugsbutikker i byen. Tværtimod. Vi kan mærke en positiv effekt, efter vi er kommet til at ligge tæt på Mission Afrika og Frelsens Hær i Østergade.

Kirkens Korshærs besøg af vurderingsekspert samt modeshowet er et led i Bæredygtighedsfestivalen i Brønderslev.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst