Hvad med en hotdog a la Hjørring

Fire festglade drenge fra Hjørring sender pølser over disken til fulde folk og tjener billetten til Skanderborg for sjette år i træk

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

En pølse bliver serveret med et smil og underhold, når drengene fra Hjørring tager affære. Her er det Jakob Ravn, der under et pølseslag charmerer en ung pige.

Klokken nærmer sig midnat, og mange festivalgæster i Skanderborg trænger til en omgang solid natmad, inden de går til køjs i teltene eller fester videre i natten. Helst uden alt for meget tummel skal dagens sidste måltid inkasseres i mavesækken, og spisningen må som alt andet ved Skanderborg Festivalen gerne være en stor fornøjelse. - Vi kan stort set klare alt inden for moderne hotdog-servering. For det første laver vi festpladsens bedste hotdogs, og så laver vi jo samtidig underholdning i verdensklasse, mens gæsterne spiser. Det får man altså ikke ret mange andre steder her, lyder salgstalen fra 27-årige Mikkel Ravn, der sammen med sine tre kammerater er hotdog-mand i en af pølseboderne ved dette års Skanderborg Festivalen. I seks år har Mikkel Ravn fra Hjørring nu været fast pølsemand i boderne på festivalpladsen. Og gennem tiden har han sammen med sine kammerater nærmest opbygget et kærlighedsforhold til pølsesalget, der er et årligt højdepunkt for de glade Hjørring-drenge. Selv om mandskabet i pølseboderne har skiftet lidt undervejs gennem årene, så er det altså fortsat drenge fra Hjørring-kanten, som sidder hårdt på pølsesalget under hele festivalen. - Man kan vel godt sige, at vi nærmest er blevet lidt af et tilløbsstykke for rigtig mange faste kunder. De ved, at her får man kvalitetspølser og en servering med meget høj service, griner Jakob Ravn, der er lillebror til dette års chef og “pølsevognspræsident”, Mikkel Ravn. I år består pølseholdet fra Hjørring af brødrene Mikkel og Jakob Ravn og Niels og Frederik Hovn (som er fætre). I løbet af hele Skanderborg Festivalen har de daglige vagter i forskellige pølseboder, og arbejdsfordelingen mellem de fire er klar: - Det er nok Niels, som laver mindst. Men han er også den yngste, så det er okay. Frederik sørger for, at råvarerne er i orden, og Jakob underholder og drikker mange øl. Så enkelt er det, fastslår Mikkel Ravn, der dog straks møder korrektioner og kritik fra de øvrige pølsedrenge. Allerede i tirsdags var de nordjyske drenge med til at vælte hegnet ind til festivalens campingområde. Og så gik det for alvor løs med serveringen af de røde hunde. Men selv om det meste af tiden går med pølsesnak og servicevirksomhed, så bliver der alligevel også plads til at høre musik og drikke øl. - Det er en fordel, at vi er fire om én pølsebod. Så har vi mulighed for at holde fri indimellem og høre noget musik og drikke øl. Ellers ville det nok også blive lidt træls i længden, konstaterer 21-årige Niels Hovn, som med en smule røde øjne forsikrer, at han altså snart bliver 22 år - en bemærkning til stor morskab for det øvrige pølseteam. For drengenes trofaste indsats får de festivalbilletten betalt. Og overskuddet fra pølsesalget går til foreningen bag Skanderborg Festivalen. Kunderne i Hjørring-drengenes pølseboder er da også i stor stil fra Nordjylland. Det er som om, at drengenes nordjyske charme tiltrækker nordjyder fra hele festpladsen, mener de. - Du kan da sagtens score damer, selv om du står i en pølsebod en hel aften. Det har vi set mange eksempler på gennem tiden. Vi kan også godt mærke, at det især er damerne, som giver flest drikkepenge, griner Mikkel Ravn, der hurtigt hiver plastickruset med drikkepenge frem og op på disken.