Hvad nu hvis de unge skulle bestemme ...

Unge Byrådet mødes og sender tre forslag videre til behandling i det rigtige byråd 29. april

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:Der er otte punkter på dagsordenen, når det nyvalgte Unge Byråd den 29. april mødes i byrådssalen til sit første ordinære møde.

Her skal Unge Byrådet udvælge tre forslag, som de sender op i ”det rigtige byråd”, der har møde samme aften.

Unge Byrådet var samlet forleden, hvor de unge efter en kort introduktion og præsentation kastede sig over den demokratiske opgave og ved fælles hjælp hurtigt fandt frem til en lang række forslag, som vedrører unges dagligdag i Frederikshavn Kommune.

Efter et par timers gruppearbejde udvalgte Unge Byrådet de otte emner, som nu skal skæres ned til tre forslag - som med ungdommelig hastighed kommer til afstemning samme aften. En sagsbehandlingstid, der prompte ville udløse en fartbøde i ”det gamle byråd”.

Lærerne skal vurderes

Et af forslagene går ud på, at lærerne i de frederikshavnske folkeskoler skal vurderes. Af eleverne og af skolelederen.

Hvis den enkelte lærers undervisning og evne til at motivere får dumpekarakter, skal læreren sendes på efteruddannelse. Sådan!

Desuden stiller de unge forslag om gratis udendørs koncerter i Sæby, Skagen og Frederikshavn, bedre fysisk og psykisk arbejdsmiljø på skolerne, at unge fra ungdomsuddannelserne hjælper folkeskoleeleverne med lektiehjælp, flere events for unge, udendørs træningsfaciliteter, et samlingssted i Frederikshavn midtby for unge over 13 år samt fire årlige LAN-parties i Sæby, Frederikshavn og Sæby.

- Vi elsker demokratiet ...

Unge Byrådet dukkede op som et ønske fra de unge, der deltog i et vælgermøde i Arena Nord i efteråret 2013.

- Vi vil gerne i dialog med de unge. Det ér vi på en lang række områder, i forenings- og kulturlivet, i FilmMaskinen og mange andre steder.

- I Unge Byrådet bliver det en struktureret dialog, der ligner byrådets arbejde. Her kan de unge argumentere for deres synspunkter og hver især bringe forslag på dagsordenen, som de eller deres kammerater synes er relevante. Budskabet er, at vi elsker demokratiet, og at der som udgangspunkt ikke noget, vi ikke må snakke om i Frederikshavn Kommune, siger borgmester Birgit Hansen (S).

Om formen er den rigtige, skal evalueres efter det første møde den 29. april.

Forslag til finansiering

Ud over de otte nævnte forslag listede Unge Byrådet en række forslag som eksempelvis bedre inventar på skolerne, indsats mod at unge begynder at drikke, mere bevægelse i undervisningen og mere kontrol med mobildiskoteksfester.

De unge er valgt som repræsentanter fra kommunens folkeskoler, ungdomsuddannelser, foreningsliv med mere.

Anders Broholm (V), der sidder i det politiske styregruppe, understregede over for Unge Byrådet, at ethvert forslag skal følges af et forslag til finansiering. Sådan er det i den virkelige verden. Hvad koster det? Og hvor finder vi pengene?

I den politiske styregruppe sidder også Birgit Hansen, Anders Brandt Sørensen (S), Kristina Lilly Frandsen (V), Søren Visti Jensen (SF) og Flemming Rasmussen (DF).

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.