EMNER

Hvad skal der på din tallerken i år?

Mere chokolade og frisk pasta?

Ny forskning viser, at det gælder om at undgå den lyse chokolade med mælkefedt, hvis vægten skal holdes.

Ny forskning viser, at det gælder om at undgå den lyse chokolade med mælkefedt, hvis vægten skal holdes.

Uanset hvad din kost-filosofi er, er nøgleordet inspiration, når dagligdagen sætter ind og maden stadig skal være mættende, enkel at tilberede og en fryd for ganen. Om dit nytårsforsæt er at lære at lave frisk pasta fra bunden eller at lave salater syv dage om ugen, har internettet tusindvis af opskrifter. Derudover bugner boghandleren med kogebøger, TV med madprogrammer og magasiner med artikler. Du kan naturligvis også finde opskrifter her. Inspiration Har du ikke fundet dit nytårsforsæt endnu, kan du lade dig inspirere her. 1 Jeg vil inkludere frugt eller grøntsager til alle måltider og snacks. Hvis jeg f.eks. laver omelet, vil jeg tilsætte tomater, spinat eller svampe. 2 Jeg vil spise 5-6 små måltider om dagen, i stedet for 2-3 store. Det skal forbedre min fordøjelse. 3 Jeg vil lære at spise langsomt og tygge maden længe. Det skal hjælpe mig til at spise mindre, da jeg vil føle mig hurtigere mæt og forbedre min fordøjelse. 4 Jeg vil nyde mere god chokolade, med højt kakaoindhold, min. 70 %. 5 Jeg vil købe en ny spændende opskriftbog og afprøve mindst 2 nye opskrifter om måneden. 6 Jeg vil sætte en smart og køn kompostbeholder i mit køkken, så jeg husker at kompostere grøntsager og frugt, til gavn for min have. 7 Jeg har en travl og aktiv familie, så jeg vil sørge for at hele familien incl. børnene laver mad og spiser den sammen. 8 Jeg vil lave flere vegetarretter. 9 Jeg vil tilberede mine grøntsager nænsomt. I stedet for at overkoge, stege eller brase til uigenkendelighed vil jeg dampe, lynwokke eller - koge. 10 Jeg vil udfordre mine sanser ved at få så mange forskellige smagsindtryk - sødt, surt, bittert, salt, umami og farver i hvert måltid. Umami udgør efter surt, sødt, salt og bittert, den femte grundsmag som menneskets smagssans kan registrere og kaldes for det tredje krydderi.