Hvad søger du på Google ?

Allan Simonsen et danskernes mest søgte ord på verdens største søgemaskine - se de andre populære søgninger her

Allan Simonsen og Sofie Kruuse efter de har tabt i semifinalen. den tidligere fodboldspiller er et af de mest søgte navne på Google i år. Foto: Scanpix

Allan Simonsen og Sofie Kruuse efter de har tabt i semifinalen. den tidligere fodboldspiller er et af de mest søgte navne på Google i år. Foto: Scanpix

HELE LANDET: Dansetrolden Allan Simonsen og spørgsmålet ”hvordan kysser man” var blandt de søgeord, som vi danskere oftest tastede ind på Google i løbet af 2013.

Søgemaskinen er efterhånden blev danskernes foretrukne orakel, som kan give svar på stort set alt det, vi undrer os over i hverdagen.

At dømme ud fra Google-søgningerne går vi danskere meget op i, hvordan man kysser. På top ti-listen over hvordan-spørgsmål finder man søgeordene ”Hvordan kysser man” og ”Hvordan snaver man”.

Hvis man kigger ned over listen over populære søgninger, kan man næsten få overblik over årets begivenheder.

Lockout

Fodboldlegenden og Vild med Dans-deltageren Allan Simonsen høstede mange søgninger, stærkt efterfulgt af Melodi Grand Prix-vinderen Emmelie de Forest og den kontroversielle digter Yahya Hassan.

Også politiske sager, som har været igennem mediemøllen, fik os danskere til tasterne.

Blandt andet var vi meget interesseret i at vide, hvad en lockout er for en størrelse. Den undren udsprang højst sandsynligt af lærerlockouten tilbage i april.

GGGI-sagen med Lars Løkke Rasmussens (V) dyre rejser har fået danskerne til at søge på GGGI for at blive klogere på miljøorganisationen.

Udviklingsminister røg opad

Og efter at Christian Friis Bach (R) måtte aflevere ministerbilen på grund af sagen, fik Google-søgningerne på udviklingsministeren et nøk opad.

Blander man politik og mad, får man sagen om lakridspiberne, der var truet af EU tilbage i august. Det fik søgningerne på lakridsslikket med det røde krymmel til at eksplodere.

Ud fra Google-søgningerne er tydeligt at se, at danskere er vilde med mad.

I takt med at stenalder-bølgen væltede ind over Danmark, ville danskerne vide mere om måltiderne, der primært består af kød og planteføde.

Mest interesserede var vi i opskrifter på Pulled Pork og pandekager, som ligger højest på madsøgningerne.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.