Skolelukninger

Hvad sparer man på en skolelukning?

Helt nyt notat fra skole- og kulturforvaltningen viser, hvor meget man sparer ved at lukke de enkelte skoler i Aalborg øst og Nørresundby

Skole- og kulturrådmand Anne-Dorte Krog (UP) vil trods de nye beregninger ikke pege på, hvilke konkrete skoler, som hun mener, skal lukkes. Arkivfoto

Skole- og kulturrådmand Anne-Dorte Krog (UP) vil trods de nye beregninger ikke pege på, hvilke konkrete skoler, som hun mener, skal lukkes. Arkivfoto

AALBORG:Indtil videre har ingen politikere peget på, hvilke konkrete skoler i Aalborg Øst og Nørresundby, der skal lukkes, hvis der på et tidspunkt bliver politisk flertal for at lukke en skole i hvert af de to områder, som flere partier ønsker.

Men hvis man ser på et dugfrisk notat fra skole- og kulturforvaltningen dateret 20. september 2012, så er der forskel på, hvor mange penge man sparer ved at lukke de enkelte skoler.
Besparelsen på bl.a. timetallet og ledelse er stort set ens på skolerne, men forskellen findes primært på bygningerne herunder energi.
I Aalborg Øst er der flest penge at spare ved at lukke Tornhøjskolen nemlig 7,7-7,9 mio. kr. Til sammenligning vil en nedlægning af Mellervangskolen give en besparelse på 1,5 mio. kr. mindre, mens Herningvej Skole vil give en mindre besparelse på 2-2,5 mio. kr.
I Nørresundby sparer man 5-5,5 mio. kr. ved at lukke Skansevejens Skole. En nedlæggelse af Nr. Uttrup Skole ville give samme besparelse, mens der ved en lukning af Løvvangsskolen og Gl. Lindholm Skole vil kunne spares 1-2 mio. kr. mere på grund af øgede bygningsudgifter.
Beregningerne får dog ikke skole- og kulturrådmand Anne-Dorte Krog (UP) til at ville udpege helt konkrete lukningskandidater.
- Det kan eller vil jeg ikke gøre endnu, fordi hvis vi kommer dertil, så er det ikke kun kroner, det handler om, så er det også hvor de mest hensigtsmæssige skoleveje er for at få opdelt skoledistrikterne.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.