Hvad synes nordjyderne om, hvis vi ikke længere må samles 10 personer?

En ny hastelov skal give regeringen mulighed for hurtigt at forbyde forsamlinger på færre end ti personer - hvad synes du om det?

Hvor mange personer må vi være sammen, synes du?

Hvor mange personer må vi være sammen, synes du?

AALBORG:Det spurgte vi nordjyderne om på NORDJYSKEs Facebook-side, og det var der mange delte meninger om:

- Naturligvis Vi må alle være med til, at forhindre spredning ! Men der findes altid elementer, som ikke forstår alvorligheden. Så gør det bare til to, synes Henrik Schmidt.

- Jeg har en mor på 86, som skal flytte den 1.april. Vi har lavet flyttehold på max 4 personer til det tunge og 2 til det lette. Min mor er et andet sted under flytning. Det er et puslespil at få til og gå op, skriver Bente Houtved Sindberg.

- De er da gået i selvsving. Det er ikke andet ind hysteri, mener Anette Elisa Nielsen.

- Det kan være nødvendigt at gøre det nogen steder, MEN vi er også nogen, der bor steder, hvor man sagtens kan færdes uden at optræde med risiko for verdenssundheden. Så mener det skal være meget konkret, hvor det gælder især den med max 2 personer. Ved godt mange bor i større byer, hvor udeområder kan være trængte - men det er jo et valg man har truffet. Vi andre har valgt at bo i “udkantsområdet” netop pga naturen og den manglende menneskemængde, skriver Randi Pedersen.

- Hvis det kan bidrage - fint! Folk fatter vist ikke helt, hvor alvorligt det er. Jo hurtigere der kommer styr på det danske samfund des bedre, skriver Niels Henrik Jørgensen.

- Dvs en alenemor, eller far med 2 små børn, kan ikke gå i Brugsen og handle, heller ikke selvom børnene sidder ude i bilen imens. Man skal jo til og fra bilen fra sin bolig! Det lyder for vidtgående, og synes folk holder sig fra hinanden, mener Claus Rasmussen.

- Må vi snart færdes i vores egen land - troede at stavnsbundet var ophævet for ca 200 år siden, men det var måske en skrøne, skriver Kaj Nielsen

- Der er mange, der synes det er pjat med alle de regler,men jeg har haft et barnebarn, der har haft det, og jeg kan fortælle, at hun godt nok var syg, fortæller Susan Johansen.

- Så fint, bare i gang med det samme, der er ikke ret mange, der har fattet budskabet, så 2 personer det ville være fint, mener Charlotte Johansen.

- Synes det er fint, og det er jo fordi, en del af befolkningen ikke fatter Mettes budskab, og nu vil vi til at drage på ferie - selv dronningen aflyser sin ferie. Følg dog hendes eksempel - jo før vi kan få stoppet denne skrækkelige sygdom jo bedre, og så kan vi jo samles igen, skriver Pia Mørch Nielsen.

- Syntes det er lige rigelig at stramme den til 2 personer. Men syntes heller ikke, man skal være 15 personer samlet. Så 10 er fin for mig. Jeg har fx været hjemme på 3. uge nu, da jeg havde en syg søn. Vi er begge ved at være sindssyg og kun være indenfor 4 vægge, skriver Heidi Freesia.

- Jeg synes, man skal lade være med at gisne om, hvad der kommer til at ske og lade statsministeren præsentere de ændringer, der kommer. Alt andet skaber unødig frygt og mistillid. Lad være, skriver Martin Østerstrand.

- Bor på gågaden. Stod i ti minutter og ventede indtil jeg kunne komme hen til min egen fordør og tage hjem efter at have købt mad ind, fortæller Vanja Martha Juritha Midjord.

Du kan se mange flere kommentarer på NORDJYSKEs Facebook-side, hvor du også selv har mulighed for at komme med din holdning til emnet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.