Hele landet

Hver 13. er cykeltyv

Hver dag stjæles der mere end 150 cykler i Danmark

Hver dag stjæles over 150 cykler i Danmark. Arkivfoto: Martin Damgård

Hver dag stjæles over 150 cykler i Danmark. Arkivfoto: Martin Damgård

HELE LANDET: Hver dag i Danmark bliver mere end 150 cykler stjålet. Samtidigt indrømmer hver 13., at de selv har stjålet en cykel. De fleste har dog ikke beholdt den, men gjort det i forbindelse med en bytur, hvor de efterfølgende har efterladt cyklen. Altså et såkaldt brugstyveri. Det viser en ny undersøgelse, som TNS Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring.

- Det ærgrer mig rigtig meget, at så mange har stjålet en cykel. Det fortæller nemlig en ærgerlig historie om, at vores etik og samvittighed er udfordret, når vi tager hjem fra byen. Det kan muligvis have noget med alkohol at gøre, at der er længere tid mellem busafgangene hjem, og at man er træt. Men det gør det ikke i orden at stjæle, siger Kim Rud-Petersen, koncerndirektør Nordic i Gjensidige Forsikring.

Mænd stjæler flest

10 procent af mændene har stjålet en cykel på vej hjem fra en bytur uden at beholde den bagefter. Kun tre procent af kvinderne har lavet det samme nummer. I undersøgelsen blev der også spurgt, om man har stjålet en cykel og enten beholdt eller solgt den videre. Det svarer én procent ja til.

- Hvorfor så mange vælger at skille sig af med cyklen bagefter, kan muligvis forklares med, at man inderst inde gode ved, at det er forkert at stjæle. Men for vedkommende der får stjålet sin cykel, er det irrelevant, om den bliver sat i en tilfældig hæk eller i tyvens baggård, siger Kim Rud-Petersen.

Antallet af anmeldte cykeltyverier er dog faldende. I 2015 blev der anmeldt 55.371 mod 60.709 cykeltyverier i 2014. Det viser tal fra Danmarks statistik.

Undersøgelsen er foretaget af TNS Gallup for Gjensidige Forsikring i juni 2016 blandt 1672 repræsentativt udvalgte danskere.

Sådan sikrer du bedst din cykel

Lås altid cyklen med en forsikringsgodkendt lås
Lås cyklen fast til noget. Det betyder, at låsen er nødt til at blive brudt op, før cyklen kan fjernes
Stil cyklen indenfor i garage eller kælderrum
Vælg et oplyst sted, hvor tyven ikke kan arbejde uforstyrret

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.