Hver anden lejlighed sælges uden afslag i prisen

Tal fra EDC viser, at det er svært at få rabat på en ejerlejlighed. Huskøberne har det lidt lettere.

Stigende efterspørgsel betyder, at det er blevet sværere at få afslag, når man køber en ejerlejlighed.

Tal fra ejendomsmæglerkæden EDC viser, at 45 procent af de ejerlejligheder, der er blevet solgt i år, er solgt til udbudsprisen. For andelslejligheder er tallet 51 procent.

Tallene dækker ganske vist over markante regionale forskelle, men tendensen er ret klar.

- Tallene er et udtryk for, at forholdet mellem købere og sælgere til stadighed forrykkes til sælgers fordel, siger EDC’s kommunikationschef, Jan Nordmann.

- Dette billede understøttes af en anden ny analyse, som fortæller at mere end hver anden boligkøber aktuelt har oplevet, at en bolig de ønskede at købe, er blevet solgt til anden side.

- En sådan oplevelse svækker naturligvis ens vedholdenhed, når man næste gang skal til at forhandle pris på en ny bolig, siger Jan Nordmann.

Hvad villaer angår, er det kun hver fjerde bolig, der bliver solgt uden afslag, men her er der også fremgang til sælgers fordel.

Samtidig er det gennemsnitlige afslag i pris også faldet. Størst er forskellen for ejerlejlighedernes vedkommende, hvor der nu kun gives 2,2 procent i afslag mod 3,5 procent for to år siden.

For villaer er det gennemsnitlige afslag faldet fra 6,6 til 5,7 procent, og kigger man på andelslejligheder er bevægelsen gået fra 5,5 procent til 4,9 procent.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.