Aalborg

Hver byggesag skal evalueres

Det skal sikre kvalitet i behandlingen af byggesagerne, som der i slutningen af august var kommet 3500 af

Der er for alvor kommet gang i byggeriet i Aalborg Kommune - og nu skal byggesagsbehandlingen have et grundigt eftersyn. Arkivfoto

Der er for alvor kommet gang i byggeriet i Aalborg Kommune - og nu skal byggesagsbehandlingen have et grundigt eftersyn. Arkivfoto

AALBORG:Fremover skal byggesagsbehandlingen følges endnu tættere end man har gjort hidtil.

På det seneste møde i erhvervsråd blev byggesagsbehandlingen nemlig diskuteret.

- Vi lægger nu op til, at hver gang nogen har haft en byggesag igennem, så får vi lavet en evaluering af, hvordan det er gået. På den måde kan vi hele tiden følge med i om kvaliteten er god nok, og om det går hurtigt nok, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S).

Seneste har en Megafon-undersøgelse vist, at der er tilfredshed med kommunens byggesagsbehandling, da 79 procent af kunderne er enten tilfredse eller meget tilfredse

- Jeg synes, at det er et rigtigt positivt resultat.

Desuden vil man forsøge at nå en enighed med erhvervslivet om, hvad god byggesagsbehandling er og arbejde ud fra den fælles konklusion.

Når byggesagsbehandlingen er oppe at vende, så skyldes det også, at Aalborg Kommune er røget ned ad ranglisten i flere målinger fra Dansk Byggeri og Dansk Industri.

- Jeg synes, at det er et kerneområde i den kommunale drift, at vi har en god og effektiv byggesagsbehandling også i forhold til at sikre fremdrift og skabelse af arbejdspladser.

Sidste år havde kommunen omkring 4000 byggesager og før 31. august i år var man allerede oppe på 3500 byggesager.

- Det siger noget om, at der er enormt gang i hjulene på nuværende tidspunkt, og det er vigtigt, at vi klemmer på for at få ekspederet sagerne, så det ikke er den kommunale byggesagsbehandling, der holder tingene tilbage, men at det hele glider.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.