Børnepasning

Hver dag et nyt eventyr

Børnehaven Lærkereden i Bedsted holdt torsdag indvielses- og navnefest for børnegruppen Eventyrhuset - der er resultatet af en pædagogisk forandringsproces

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Dramaværkstedet er indrettet med scene, scenetæppe, dukketeater og rekvisitter i fortællekasser. Her er det Ajla, Mia, Liv og Silas, der kigger på kostumer sammen med børnehaveleder Bjørn Carlsen.

- I Eventyrhuset, der har vi ti prinsesser. Pædagogerne synger for på melodien "Tre små soldater", mens pigerne lidt generte træder frem på scenen. I det næste vers er det fire konger, så otte trolde og til sidst otte riddere, der myldrer frem med kapper, kroner eller sværd. - I Eventyrhuset, der er vi alle venner, synger de, akkompagneret af børnehaveleder Bjørn Carlsen på guitar. I dag har børnene taget kostumer på til ære for publikum - børnene fra Skovtrolden - men drama og eventyr er blevet en del af hverdagen for børn og voksne i Lærkeredens gruppe i Stormgade. Børnehaveleder Bjørn Carlsen fortæller, at det pædagogiske personale gennem et års tid har været i gang med at forme et nyt værdigrundlag og en ny profil for børnehavens afdeling i byen. - Fra at være en forholdsvis traditionel daginstitution har personalet nu valgt særlig fokus på eventyr og fortælling - drama og billedkunst - og indrettet huset særligt efter det. Forandringsprocessen gik i gang efter en omfordeling af normeringen for Lærkeredens to afdelinger samt en del udskiftning i personalet. Efter flytning af otte børn til skovgruppen, var det ikke længere hensigtsmæssigt at have to børnegrupper i byhuset - Solsikken og Mælkebøtten, hvor der er 30 børn i pasning. I stedet er huset blevet funktionsopdelt, sådan at der er teater, fortællehule, billedværksted, tumlerum, lego- og bilhjørne samt et kæmpemæssigt dukkehus. Der skal være plads til rolleleg, "motorlarm" og pudekamp. Pædagogerne i Eventyrhuset leger også med deres roller. - Vi skal hele tiden udfordre hinanden, så vi ikke kommer til at sidde fast i det samme. Det betyder, at man har lov til at finde på noget nyt - og ikke være bange for at lave fejl, siger Bjørn Carlsen. Som følge af at huset ikke længere er opdelt i to børnegrupper, er der kommet mere fokus på relationer. - Det er vigtigt, at alle børn har mindst én nær voksenkontakt, siger Bjørn Carlsen.