Danmark

Hver femte lægepraksis sælges for en slik

Selv om flere uddannes inden for almen medicin, er antallet af praktiserende læger faldet.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Læge Foto: Free/Colourbox

Interessen for at drive egen praksis som læge er tilsyneladende faldende, og det er med til at presse priserne ned på praksisser i landet.

Det skriver Jyllands-Posten.

Inden for de seneste år er flere og flere lægepraksisser således blevet solgt for symbolske beløb. Omkring hver femte lægepraksis blev sidste år solgt for nul kroner eller andre helt små beløb. Til sammenligning var det omkring hver tiende i 2006 ifølge avisen.

Samtidig er den gennemsnitlige pris for en dansk lægepraksis faldet ifølge den seneste opgørelse fra Praktiserende Lægers Organisation (PLO).

- Der er faktisk relativt mange læger i Danmark sammenlignet med udlandet, men vi må bare konstatere, at det er blevet mindre attraktivt at arbejde i en praksis, siger PLO-formand Christian Freitag til Jyllands-Posten.

Selv om der bliver uddannet flere inden for almen medicin, så er antallet af praktiserende læger faldet med syv procent de seneste ti år.

Christian Freitag mener, at udviklingen går hårdest ud over områder væk fra de store byer.

PLO tror, at flere offentlige investeringer i det nære sundhedsvæsen vil kunne gøre det mere attraktivt at drive en almen praksis.

Anders Kühnau (S), formand for Løn- og Praksisudvalget hos Danske Regioner, påpeger, at man allerede har iværksat tiltag for at lokke flere læger til at drive almen praksis.

- Vi forsøger at gøre det mere attraktivt ved for eksempel at stille lokaler til rådighed, og der er blandt andet indført mulighed for, at man kan leje sig ind som praktiserende læge, så man dermed ikke har de samme omkostninger med at etablere sig, siger han til Jyllands-Posten.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.