Hver fjerde vil forbyde minkavl

Mens de danske minkavlere skovler penge hjem til dem selv og den danske stat, er debatten om minkavl stadig rødglødende

Selvom minkavlerne bidrager væsentligt til dansk eksport, så er de stadig ikke i kristhuset hos alle danskere - hver fjerde mener, at minkavl burde forbydes. Arkivfoto: Martin Damgård

Selvom minkavlerne bidrager væsentligt til dansk eksport, så er de stadig ikke i kristhuset hos alle danskere - hver fjerde mener, at minkavl burde forbydes. Arkivfoto: Martin Damgård

DANMARK:Den danske minkavl har netop sat nye rekorder. Med en eksport på over 10 milliarder kroner til blandt andet det kinesiske marked, sprænger avlerne på de 1400 danske minkfarme alle kendte rammer.

Verdens største pelsauktionshus, Kopenhagen Fur, ejes af de danske pelsdyravlere og har på en enkelt sæson øget omsætningen med over 30 procent, skriver dr.dk.

Hvert år kommer 15 millioner mink til verden i Danmark, og det er en forrygende god forretning - de danske mink har ganske enkelt de skind, pelskunderne allerhelst vil købe.

Styrelse: Det går fremad

Men succesen har også en bagside, skriver dr.dk.

På Fødevarestyrelsens seneste kontrol af dyrevelfærden på de danske minkfarme, er der på 97 tilfældigt udvalgte farme fundet tilskadekomne og syge dyr hos en fjerdel af de besøgte minkfarme.

Alligevel er det ikke så slemt, som det lyder, mener Fødevarestyrelsen ifølge dr.dk. Ud af 100.000 dyr var kun 60 slemt tilredte, så målt i dyr, er det en mindre del, der er vanrøgtede. Veterinærchef i Fødevarestyrelsen, Per Henriksen mener, at det er gået betydeligt fremad med velfærden på de danske minkfarme.

Hver fjerde vil forbyde avl

Det er dog ikke en holdning, danskerne er 100 procent enige i.

Ifølge en undersøgelse foretaget af analyseinstituttet Epinion for DR, er hver fjerde dansker helt eller delvis enige i, at minkavl med henblik på produktion af pels, bør forbydes. Men over halvdelen af danskerne - svarende til 55 procent er helt eller delvis uenige i, at mink-avl med henblik på produktion af pels, bør forbydes. I alt 1.002 repræsentativt udvalgte danskere er blevet spurgt.

I Holland, der er verdens tredjestørste producent af mink, har politikerne besluttet at indføre et totalt forbud mod den indbringende minkavl, fordi man ikke mener, at det er etisk forsvarligt. Gori

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.