Hver syvende rocker og bandemedlem skal bag tremmer

Politiet overvåger cirka 1600 rocker- og bandemedlemmer. I år skal 225 af dem kontinuerligt være fængslet.

Arkivfoto fra en retsag mod medlemmer af Hells Angels i retten i Glostrup. Foto: Torben Stroyer/POLFOTO/arkiv

Arkivfoto fra en retsag mod medlemmer af Hells Angels i retten i Glostrup. Foto: Torben Stroyer/POLFOTO/arkiv

Rocker- og bandemedlemmer skaber utryghed i befolkningen gennem deres kriminalitet og indbyrdes konflikter, og derfor har politiet lavet et officielt mål for, hvor mange af dem, der skal sidde bag tremmer i 2015.

Målet lyder på, at 225 af de rocker- og bandemedlemmer, der overvåges af politiet, kontinuerligt skal være fængslet.

Det fremgår af politikredsenes mål- og resultatplaner for 2015.

- Da man ved, at det er folk, der i høj grad er involveret i kriminalitet, har man fastsat de her mål. Der er flere i øst end i vest, og derfor er der forskel på målene, siger rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg.

I Jylland og på Fyn skal kredsene samarbejde om at fængsle 75 rockere og medlemmer af bander, mens tallet for Sjælland er 150.

Ifølge rigspolitichefen har politiet omkring 1600 til 1700 personer med relation til rocker- eller bandemiljøet registreret i efterforskningsbasen.

Jens Henrik Højbjerg fortæller, at det tidligere har haft en tydelig effekt, at politiet har haft målsætninger om, hvor mange der skal være fængslet. Tidligere har man endda haft langt flere end 225 fængslet på et år.

Alligevel er måltallet ikke sat for lavt, mener rigspolitichefen. For nogle år er der bare flere at anholde end andre.

- I den periode, hvor der har været konflikt mellem de kriminelle grupperinger, er der flere, der er blevet sigtet - fordi der større kriminel aktivitet. Men det kan være svært at forudse. Det er et meget dynamisk område, siger han.

Politikredsene skal også sikre, at i alt 75 personer, som ikke er rocker- og bandemedlemmer, men som er "en væsentlig forudsætning for rocker- og bandemedlemmernes virksomhed", skal fældes.

Ifølge politiet skal de 75 bagmænd ved slutningen af året have været varetægtsfængslet eller have afsonet domme på baggrund af efterforskninger, der er iværksat i løbet af 2015.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden