Frederikshavn

Hver time tæller

Red Barnet mangler indsamlere i Frederikshavn

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

En indsamler får typisk cirka 1000 kroner i bøtten i løbet af et par timer. Foto: Paw Ager

FREDERIKSHAVN:Vi ved ikke, hvor den næste katastrofe vil ramme, men vi ved, at den kommer. Børn vil opleve, at deres hjem forsvinder, at de bliver revet væk fra deres forældre, og at de mangler mad, vand og lægehjælp. Derfor søger Red Barnet nu indsamlere i Frederikshavn, som vil hjælpe med at samle ind søndag den 7. september.

- En katastrofe kan være ufatteligt ødelæggende for et barns liv. Alt kan blive smadret fra det ene sekund til det andet. Men heldigvis kan vi hjælpe effektivt, både inden katastrofen, og efter at den har ramt. Pengene rækker langt, og der går en direkte linje fra den enkelte indsamler til det barn, der er fanget i katastrofeområdet. Lige nu har vi brug for flere indsamlere i Frederikshavn, siger Mimi Jakobsen, generalsekretær i Red Barnet.

Hver time tæller

Når en orkan, et jordskælv eller en tørke rammer, er børnene altid blandt de mest sårbare. Red Barnets hjælpearbejdere er hurtigt fremme i katastrofeområdet. Her redder de liv og sørger for, at børnene får al den hjælp, trøst og beskyttelse, de har brug for. En af dem er Andreas Ring, som blandt andet var med til at koordinere nødhjælpsindsatsten i Filippinerne, efter at tyfonen Haiyan ramte i november 2013.

- Det er ofte helt basale ting, der er brug for, når man står midt i et katastrofeområde: Mad, vand og medicin. Hver eneste time tæller. Situationen er ofte desperat, og hjælpen i den allerførste tid kan være afgørende for, om børn dør eller overlever, fortæller Andreas Ring.

Netop derfor hedder Red Barnets indsamling i år ”Hver time tæller”. Det gælder også herhjemme, for i løbet af bare to timer får hver indsamler typisk omkring 1000 kroner i bøtten. Det er penge, der kan gøre en stor forskel i katastrofeområdet.

Hjælp før katastrofen

Nogle områder er mere udsatte end andre, og her arbejder Red Barnet allerede inden katastrofen rammer: Vi ruster børnene og deres familier, så de bedre kan modstå naturens kræfter. I et land som Etiopien underviser vi f.eks. børnene og deres forældre i at dyrke korn og grøntsager, som kan klare en hård tørke. Og vi skaber systemer, der advarer befolkningen og resten af verden, når en ny tørke er ved at udvikle sig.

Pengene fra indsamlingen går især til den forebyggende indsats. Og det vil redde liv, næste gang en katastrofe rammer. Uanset om det er en tyfon, som jævner hele landsbyer med jorden, en udmarvende tørke eller en oversvømmelse, der tvinger børn og deres forældre på flugt.

Alle beløb er med til at gøre en forskel. For 20 indsamlede kroner kan du eksempelvis være med til at donere tørkeresistente stiklinger som æble, avocado eller mango til områder, der ofte bliver ramt af kraftig tørke. For 50 kroner kan du sikre et barn et års undervisning i, hvordan man forebygger en katastrofe. For 100 kroner kan du finansiere en måneds materialer til en skoleklasses undervisning i katastrofeforebyggelse.

Meld dig som indsamler til Red Barnets Landsindsamling på redbarnet.dk, sms TILMELD til 1277 eller ring på 80 24 25 26.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.