Hver tredje bolig sælges indenfor to måneder

I snit tager det to måneder at sælge sin bolig. Men nogle steder går det hurtigere - andre er det mere sløvt.

En ud af tre boliger sælges på under to måneder. Det viser en opgørelse, som ejendomsmæglerkæden EDC har lavet på mere end 10.000 gennemførte boligsalg sidste år.

Opgørelsen viser også, at de restende sælges inden for en normal salgsaftaleperiode - det vil sige seks måneder.

Men der er stor forskel på, hvordan det ser ud i de enkelte kommuner. Nogle steder sælges hver anden bolig på under to måneder, mens det andre steder kun er én ud af 10.

Det er lettest at få solgt på Frederiksberg, hvor flere end halvdelen af boligerne lynsælges, mens boligsælgerne i Morsø Kommune må være mere tålmodige. Her er det blot hver tiende bolig, der bliver lynsolgt i løbet af to måneder.

Ser man på de enkelte kommuner, er det ikke længere kun kommuner i hovedstadsområdet, der ligger på listen over de 10 kommuner, hvor salget går hurtigst. På pladserne syv, otte og ni har Fredericia, Herning og Ikast-Brande sneget sig ind.

- Det har længe været sådan, at top-10 listerne for hurtigt salg bestod af københavner-kommuner. Men med tre jyske kommuners indtog på listen, er det endnu et tegn på, at der er grøde i tingene andre steder, siger Jan Nordmann, kommunikationschef i EDC.

Men det er stadig sådan, at der generelt er der flest lynsolgte boliger i Region Hovedstaden, mens andelen er lavest i Region Sjælland. Der er kommet flere lynsalg i Midtjylland, mens tallene er stort set uforandrede i Syddanmark og Nordjylland.

- Det er indiskutabelt, at boligmarkedet generelt er i bedring, men det må ikke få nogen til at tro, at alt nu er normalt, siger Jan Normann.

- På styksalget ligger vi aktuelt 18-20 procent under det normale på landsbasis og 40-45 procent under det bedste år nogensinde, nemlig 2006, siger kommunikationschefen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.