Hver tredje har fortrudt en Facebook-opdatering

Tænk dig om en ekstra gang, før du lægger frække billeder eller skriver saftige kommentarer på facebook

Det er en god ide at tænke sig om en ekstra gang, før man laver opdateringer på facebook. Arkivfoto

Det er en god ide at tænke sig om en ekstra gang, før man laver opdateringer på facebook. Arkivfoto

DANMARK:Måske virker det i situationen sjovt at lægge et billede på Facebook, hvor veninden ligger i g-streng, eller en mand med muskelsvind sidder ved en gravsten.

Men det kan være klogt at tænke sig om en ekstra gang, inden man skriver på sin kærestes profil, at man ”glæder sig til at smage hende”.

Det er ikke kun politikere og berømtheder, der kommer galt af sted, når de laver kontroversielle statusopdateringer på Facebook.

Omkring hver tredje dansker har fortrudt tekst eller billeder, de har lagt ud på sociale medier, viser en undersøgelse, som YouGov har foretaget for metroXpress.

- Det er ikke overraskende, at nogle fortryder deres adfærd på for eksempel Facebook. Fortrydelse er et udtryk for, at vi er meget bevidste og kritiske omkring, hvordan vi fremstår udadtil - ligesom vi er det uden for nettet, siger professor i medier og kommunikation fra Aalborg Universitet Malene Charlotte Larsen, der har forsket i unges brug af sociale medier.

Ryd op i profiler

Ligesom man fjerner idolplakaterne fra teenageværelsets vægge, i takt med at man bliver ældre eller skifter job, studie og kærester, rydder mange derfor også op i deres profiler og sorterer i fortidens billeder.

- Vi bruger løbende Facebook til at fortælle en historie om os selv. En del af den historie er at tage afstand fra tidligere holdninger og handlinger, siger Malene Charlotte Larsen til metroXpress.
Hun forklarer, at jo ældre vi bliver, jo mere reflekteret bliver vores brug af sociale medier.

Typisk er det danskere mellem 18 og 29 år, der fortryder tekst og billeder, de har delt på nettet, viser YouGovs undersøgelse.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.