Hver tredje nordjyde dumper køreprøven

Kørerlærerne er for dårlige til at uddanne eleverne, lyder kritikken

NORDJYLLAND:Hver tredje nordjyde, der sætter sig bag rattet for at få kørekort til en personbil, dumper. Det fortæller DR Nordjylland.

Blandt andet er de nordjyske kørelærere for dårlige til at uddanne eleverne, før de skal ud på vejene til prøve. Det mener de prøvesagkyndige.
30,3 procent dumpede den praktiske køreprøve til personbil i Nordjylland i 2012. Det er en stigning på 2,4 procentpoint siden 2011.

Tal for højt

Det er alt for højt, mener Peter Krarup fra Nordjyllands Politi.

- Forklaringen er jo ikke noget med den berømte klap. Det er kørelærerne, der ikke følger de regler, der er for undervisningen. De kommer for hurtigt til prøve med dem, siger Peter Krarup der er landsformand for de prøvesagkyndige.
Hos Dansk Kørelærer-Union mener man også, at for få består. Det skyldes blandt andet den øgede konkurrence i branchen.
- Og det har gjort, at køreskolemarkedet er blevet mere fikseret på prisen end kvaliteten. Når kvaliteten falder, så stiger dumpeprocenten selvfølgelig, siger Jan Just Olesen, der er nordjysk repræsentant i hovedbestyrelsen hos Dansk Kørelærer-Union.

Ikke klædt godt nok på

For kørelærerne er ikke klædt godt nok på til at hjælpe deres elever med at få kørekortet i hus. Det mener både de prøvesagkyndige og Dansk Kørelærer-Union. Ifølge Jan Just Olesen er midlet til at færre dumper enkelt.

- Alle er enige om behovet for en ny kørelæreruddannelse, siger han til DR Nordjylland.
Ifølge Jan Just Olesen presser Dansk Kørelærer-Union på overfor regeringen i forhold til, at der skal komme en ny uddannelse og krav om efteruddannelse af de danske kørelærere.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.