Hvide Klit træder ud af krattet

En god golfbane er ikke kun fundament for et godt slag golf. Den er et drive for en klub og et lokalområde

12
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

SKAGEN:Fundamentet har det seneste år undergået en voldsom forandring ved golfbanen Hvide Klit nord for Aalbæk.

- Jeg vil sige, den har undergået en forvandling. Fra at være en bane i en halvdårlig tilstand, af flere forskellige årsager, ligger vi nu med en bane, der nærmer sig et ekstraordinært højt niveau, fortæller formand for Hvide Klit Golfklub, Willy B. Hansen

En af årsagerne til forvandlingen ligger, ifølge Willy B. Hansen, i ansættelsen af chefgreenkeeper Michael Eeg i september 2014.

31-årige Michael Eeg kom fra en stilling ved Lübker Golf Resort. Det, han kom til, var en bane, der ”til nød var spilbar”, som han formulerer det.

- Det er en bane, der ligger på sandjord, det blæser ofte og er meget tørt heroppe. Det betyder, at der skal en masse vand og en masse gødning til at få græsset til at gro.

Men hvorfor så udskifte Djurslands fede jorde?

Der er to grunde, viser det sig.

- Jeg kommer fra Skagen oprindeligt, så jeg kender banen godt og startede selv med at spille heroppe. Og så ville jeg gerne have en rigtig udfordring. Her er der nogle projekter og store udfordringer, hvor man kan se, man gør en forskel.

Succesen for Danmarks nordligste golfbane skal ifølge Willy B. Hansen også findes i et strategisk fokus og tilførsel af resurser.

- Det betyder, at vi kan mærke en 10 procents fremgang i indtjeningen på greenfees i indeværende sæson, og det er en udvikling, vi forventer vil fortsætte.

På grund af banens kvaliteter, en øget international markedsføring og lokalt samarbejde regner klubben med en øgning i omsætningen på greenfees på 25 procent allerede fra næste år.

- Når overnatningsstederne får tilbagemeldinger fra gæsterne, at de har været glade for at spille på banen, så er det jo med til at forstærke samarbejdet mellem klubben og aktørerne bredt set.

Den øgede indtjening skal hentes ved både danske og udenlandske gæster. Det er blevet nemmere med en bane i god form.

- Vi er derfor gået aktivt ind med markedsføring af banen blandt andet i Sverige.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.