Hvide limklatter i Solgryn

En fejl på en limpistol betyder at et stort parti Solgryn måske har limklatter blandt havregrynene

Arkivfoto

Arkivfoto

NORDJYLLAND:Fødevarestyrelsen advarer nu forbrugere, der har købt Ota Solgryn om, at der kan være limklatter i nogle af pakkerne med de valsede havregryn.

Det gælder et parti Solgryn med sidste holdbarhedsdato 20. april 2013 og 27. april 2013 med produktionskoderne 20.04.13 111 og 27.04.13 115 i to kilos pakninger.
Desuden har Solgryn med mindst holdbar dato 22. april 2013 og produktionskoden 20.04.13 110 i 950 grams pakninger også i risikozonen for at have limklatterne blandet i havregrynene.
Grunden til limklatterne i havregrynene er, at der i forbindelse med pakning af havregrynene har været en fejl ved den limpistol, der doserer limen på kartonerne, som grynene er pakket i.

Solgt overalt i landet

- Det har medført, at der er nogle få pakninger, der kan indeholde stykker af den lim, der benyttes til at lukke pakningerne med. Limstykkerne er hvidlige og aflange fra 1-5 cm og nogle få millimeter tykke, hedder det i meddelelsen fra Fødevarestyrelsen.

Solgrynene er solgt i diverse dagligvarebutikker overalt i Danmark
Det er handelsvirksomheden Valora Trade Danmark i Herlev, der trækker produkterne tilbage.

Ingen risiko

Fødevarestyrelsen understreger, at der ikke er den store risiko ved at have spist af grynene med limklatterne i.

- Limen er godkendt til brug ved emballering af fødevarer. Der er derfor ingen sundhedsfare forbundet med fund af limstykkerne i grynene. Dog betragtes limstykkerne som en forurening af fødevaren, hvorfor de berørte pakninger betragtes som uegnede til konsum, konstaterer styrelsen på sin hjemmeside.
Rådet til forbrugerne er, at har man købt en pakke havregryn med en af de nævnte produktionskoder, ja så bør man kassere produktet.

Få en ny pakning

- Virksomheden opfordrer endvidere til, at man klipper stykket påtrykt holdbarhedsdato og produktionskode af kartonnen og sender det til Valora Trade Danmark, Transformervej 16, 2730 Herlev. Så vil virksomheden fremsende en ny pakning, hedder det fra Fødevarestyrelsen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.