Hvinende vikingedåb

Godt fem meter iskoldt vand gør skrællinger til vikinger

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

AALBORG:Lørdag formiddag kl. 11 inviterer vinterbadeklubben Isbjørnen medlemmer såvel som gæster til vikingedåb i friluftsbadet på Ralvej i Aalborgs vestby.

Her bliver der, hvis det kolde vejr holder, hugget hul i isen, så de indstillede skrællinger kan få svømmet fem og en halv meter, helt præcist 5,37 m - svarende til en vikingeskibsbredde - hvorefter de efter indtagelse af en stærk dram får et nyt navn.

De indstillede vinterbadere kan herefter kalde sig vikinger, mens de i mere eller mindre skarpt trav begiver sig mod saunaen.

I år er der 21 håbefulde aspiranter, der skal en tur i vandet.

For at kunne blive døbt skal du have helårsbadet to sæsoner i Isbjørnen, og der er tradition for både festlige udklædninger som havhekse, fodbolddommere eller badenymfer anno 1950.

En kvinde, som lidt for ofte har hvinet, når kroppen skulle dyppes i den kolde Limfjord, kan således nemt ende med at blive kaldt Friga Fjordhyl, skønt hun er døbt og navngivet Dorthea Hansen. Mens en mandlig skrælling kan ende som Skalle Blankisse.

Klubben er vært ved gratis kaffe, kakao og brød, så længe lager haves, før dåben, som går i gang ved 11-tiden.

Vinterbadeklubben Isbjørnen er inde i en rivende udvikling med stor medlemstilgang og er på nuværende tidspunkt tæt på de 1000 medlemmer.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.