Hvishøjvej sikres ikke straks

Sikring af vejen må vente på boligbyggeri

Der sker ikke straks en sikring af Hvilshøjvej. Arkivfoto
Øster Brønderslev 14. maj 2018 15:25

ØSTER BRØNDERSLEV: Hastighedsdæmpende foranstaltninger på Hvilshøjvej i Brønderslev må vente på, at der opføres boliger på arealet vest for kirken. Det er opfattelsen i færdselssikkerhedsrådet.

Borgere mener, at der køres for stærkt på Hvilshøjvej - både ud og ind af byen.

Borgere peger på, at bilister først slipper speederen ved byskiltet, og triller herefter med 70-80 kilometer i timen hen til vejbumpet, hvor de første bremser. Det samme gør sig gældende for trafikanter ud af byen, hvor de efter bumpet sætter hastigheden op.

I forbindelse med, at der nu skal udlægges et boligområde vest for Hvilshøjvej.

I lokalplanen lægges der op til, at byskiltet af hensyn til støjen fra vejen ved boligerne skal flyttes længere mod syd, ligesom der skal overvejes fartdæmpende foranstaltninger.

Der skal ved Hvilshøjvejs vejudmunding etableres en sikker krydsning, og fortovet ved Hvilshøjvej skal forlænges frem til krydset.

- Vi mener, at vi skal vente med at tage stilling til hastighedsdæmpende foranstaltninger, til det udlagte boligområde er bebygget, siger formand for færdselssikkerhedsrådet, Karsten Frederiksen (K).

Færdselssikkerhedsrådet henviser til trafikmålingen og ulykkesantallet.

En trafikmåling foretaget ved Hvilshøjvej 21 i april i år viser, at der er 932 køretøjer, der kører på vejen i døgnet. Heraf er 12 procent tung trafik.

Der er en gennemsnitshastighed å 46 kilometer i timen, og 85 procent af bilisterne holder sig under 56 kilometer i timen. Kun 0,2 procent af bilisterne kører over 70 kilometer i timen.

Der er mellem 2008 og 2017 ikke hos politiet registreret ulykker på Hvilshøjvej - inden for byzonen.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...