Danmark

Hvor meget af din smartphone er skærm?

Mobilsiden har beregnet på hvor stor en del af pladsen på din smartphone udgøres af brugbar skærm

IPhones får dårlig placering i denne test. Arkivfoto

IPhones får dårlig placering i denne test. Arkivfoto

DANMARK:De mange producenter af smartphones forsøger hele tiden at finde nye måder at differentiere sig på. Blandt de seneste års tendenser er at skære kanterne rundt om skærmen ned til det mindst mulige for at få mere skærmplads at boltre sig på.

Hvilken telefon er forårets bedste?

Derfor har Mobilsiden undersøgt, hvor meget skærmplads producenterne af det seneste års hotteste smartphones har formået at få plads til.

I den store grafik nedenfor kan du se 30 forskellige smartphones - både med Android, iOS og Windows Phone sammen med den procentdel af forsiden, der rent faktisk består af brugbar skærm. Jo højere en procent desto bedre, er holdningen generelt.

Sharp topper - Apple får bundplacering

For et år siden blev en undersøgelse af sådan en type for første gang lavet, og her toppede LG G2 med en skærm, der udnytter 75,5 procent af pladsen. I år er det japanske Sharp, der med sine to Aquos Crystal-smartphones topper listen med intet mindre end 78,5 procent 77,2 procent.

Hvor meget fylder skærmen på mobilen? Se oversigten over bedste og værste her

De tal står i stærk kontrast til den californiske producent, Apple, der med sine to seneste iPhones må se sig slået af Motorolas billige Moto G (2. generation) til kun 1.400 kroner. Skærmen i iPhone 6 udnytter kun 65,3 procent af pladsen, og endnu værre ser det ud med iPhone 5s, hvor den kun udgør 60,8 % af telefonens front.

Hvor godt klarer din smartphone sig, hvis den fremgår på listen? Er det noget, der spiller en rolle for dig ved køb af en ny smartphone? Deltag gerne i debatten i kommentarfeltet nedenfor.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.