Retspleje

- Hvordan kan ISS undgå at kende os?

- Vi har endda haft arbejde samme sted, siger direktør

Knud Erik Petersen: - Vi har ni biler, som kører 300.000 kilometer om året, og så er det jo mærkeligt, at ISS ikke hører om os.

Knud Erik Petersen: - Vi har ni biler, som kører 300.000 kilometer om året, og så er det jo mærkeligt, at ISS ikke hører om os.

AALBORG:- Hvordan kan ISS overhovedet undgå at opdage, at vi bruger navnet Jysk Rengøring? Begge firmaer har for eksempel haft arbejde samme sted i et par år. Det påpeger direktør Knud Erik Petersen fra Jysk Rengøring, der som omtalt i lørdagsavisen skal til at hedde noget andet, fordi ISS har retten til navnet. Afgørelsen ærgrer ham, og han forstår ikke udtalelserne fra Bjørn Raasteen, juridisk chef for ISS-koncernen, som i lørdagsavisen udtalte, at navnet Jydsk Rengøring er kendt vidt og bredt og derfor vigtigt for ISS at bevare kontrollen med: - ISS dokumenterede jo selv i retten, at Jydsk Rengøring i en kendskabsundersøgelse lå i kategorien "øvrige", som kun syv procent kendte, nævner Knud Erik Petersen. - Nej, svarer Bjørn Raasteen, - der var nu ikke tale om dokumentation, og oplysningerne blev ikke brugt som bevis, men af et af vore vidner nævnte undersøgelsen. Ikke desto mindre mener vi, at kendskabet er bredt. Det viste sig da også i retten, at en række vidner faktisk troede, at Jydsk Rengøring stadig eksisterede, selv om firmaet blev opkøbt og fusioneret i 2000. Han giver heller ikke meget for Knud Erik Petersens oplysninger om, at ISS og Jysk Rengøring begge havde arbejde hos Hedegaard Foods i årene 2005-2007. Knud Erik Petersen peger på, at ISS gjorde rent i firmaets produktionsafdeling, mens Jysk Rengøring stod for personalefaciliteterne: - Afdelingerne er sammenhængende, og medarbejderne fra de to firmaer kendte hinanden, lige som også vores folk gik i uniform med firmanavn, påpeger Knud Erik Petersen. - Det er rigtigt nok, at vi havde arbejde samme sted som Jysk Rengøring i den nævnte periode, siger Bjørn Raasteen, - men det kan nu ikke undre, at selv vores tilsynsførende ikke opdagede, hvad det andet firma hed. Sagen er jo, at der gik to medarbejdere fra Jysk Rengøring, nemlig et ægtepar, hvoraf kun den ene engang imellem havde en bluse på med firmanavn, og som i øvrigt kørte til stedet i deres egen bil. - Knud Erik Petersen brugte også dette argument i retten, og det blev ikke betragtet som et bevis for, at vi burde have kendt til Jysk Rengøring. Heller ikke hans argument om, at Jysk Rengøring har ni biler, som kører 300.000 kilometer om året, er noget bevis for, at vi burde have opdaget firmaet. Vi kan jo ikke have radar ude alle steder, fastslår Bjørn Raasteen. Ikke desto mindre undrer det Knud Erik Petersen, at et selskab som ISS i årevis kan have retten til et navn, som man ikke agter at bruge til noget. Selv vidste han udmærket, at der tidligere havde været et firma, som havde heddet Jydsk Rengøring, og han var egentlig lidt i tvivl, om han skulle kalde sit eget næsten det samme, da Jydsk Rengøring ikke mindst havde været kendt for en tvivlsom rolle i skandalesagerne omkring Farum-borgmesteren Peter Brixtofte og finansminister Thor Pedersen: - Men det var jo længe siden, og navnet var ikke beskyttet eller registreret nogen steder, heller ikke i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, påpeger Knud Erik Petersen.