HXE-Ringen fejrer 25 års jubilæum

Leder-netværk var et af de første af sin slags og det vakte opsigt i 1987

Bænken i Krydderhaven i Bangsbo er skænket af HXE-ringen, så det var naturligt at samles her før jublæumsfesten.
Foto: Henrik Louis Simonsen.

Bænken i Krydderhaven i Bangsbo er skænket af HXE-ringen, så det var naturligt at samles her før jublæumsfesten. Foto: Henrik Louis Simonsen.

FREDERIKSHAVN:Det var daværende egnsredaktør på Vendsyssel Tidende Hanne Albæk, underdirektør Henny Vad, oldfrue og socialdemokratisk byrådsmedlem Ulla Nielsen, hotelejer og kunstmaler Lene Palm samt borgmestersekretær Karen Margrethe Engelbrecht der tog intiativ til at stifte HXE-Ringen.

Til det stiftende møde i Restaurant Møllehuset 3. juni 1987 fik de uden besvær sammenkaldt 30 kvinder i ledende stillinger inden for privat og offentligt erhverv i Frederikshavn.
Siden er det gået fremad for kvinderne i lederstillinger.
HXE-Ringens medlemstal er lige nu er på 52. I løbet af de 25 år, der er gået, er kvinders indflydelse på samfundsudviklingen og i erhvervslivet generelt blevet meget større. Der er skabt milepæle på mange fronter.
- Vi har fået Danmarks første kvindelige statsminister, og politisk er der herhjemme og i EU fokus på at sikre flere kvinder pladser i virksomhedernes bestyrelser, lyder det i forbindelse med jubilæet.
Tanken har været og er fortsat at skabe et forum hvor kvinder kan udveksle ledelseserfaringer og problemstillinger.
HXE-ringen skal også støtte og opmuntre kvinder i deres varetagelse af ledende stillinger. De forsøger at bære hinanden frem og opmuntre et medlem, der gerne vil videre i hendes karriere.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.