Hyggeligt og underholdende

Publikum tager godt imod Nissen I Flasken

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Nisserne er her og der og alle vegne i årets julespil. Foto: Torben Hansen.

Rigtig sjovt, underholdende og hyggeligt.

Poul Fabricius fra Hobro er langt fra ene blandt publikum om at føle sig godt underholdt af Nissen I Flasken, som havde premiere i torsdags.

- Vi kommer helt fra Randers for at se vores barnebarn. Det er rigtig godt, supplerer Hans Svendsen og Ebba Offenbach.

- Jeg kan godt lide, at man fortæller en historie, der har sammenhæng med Hobro. Det er både spændende og interessant. Tilmed bruger man enkelte aktører, jeg tidligere har set i Willestrup Spillene, siger Tina Levorsen fra Oue.

Det historiske element i julespilfortællingen tiltaler også Henning Sørensen fra Ulsted nær Hals.

- Sådan noget som et værft i krise, som skal sælges, minder jo om alt det, vi andre går og slås med i det daglige. Krise og ikke for mange penge mellem hænderne, kan jeg godt genkende, bemærker Henning Sørensen med et smil.

Han ser forestillingen sammen med Minna Jensen, Nørre Kongerslev - og nyder at se oldebarnet Mathilde slå sig løs som nissen Lunte.

- Værftet i Aalborg lukkede jo også, selv om det skete i en anden tid, indskyder Minna Jensen.

- Egentlig er jeg ikke meget for teater. Men det her er da meget sjovt, og så klarer de unge og børnene sig rigtig godt, tilføjer hun.

At nogle blandt publikum har et godt øje til nisserne er ikke så underligt.

Aldrig har de fyldt så meget, drillet så underfundigt og gestikuleret så iøjnefaldende i et julespil som i år.

Men også blandt borgerne i Hobro sætter ungdommen sit præg på spillet.

Anette Asp fra Hobro og Anne-Dorthe Svendsen fra Randers, mødre til henholdsvis Emil (Christian) og Daniel (Julius), er på plads blandt tilskuerne.

- Og drengene spiller selvfølgelig helt fantastisk - ha-ha-ha. Men selv om stykket starter lidt dystert, er det gennemgående en rigtig sjov historie med overraskelser undervejs.

- Vore drengene nyder virkelig det fine sammenhold mellem børn og voksne og glæder sig til at komme hver gang. De elsker bare at spille skuespil her, lyder det samstemmende.

- Fantastisk, at Fyrkatspillet kan få så mange mennesker engageret hvert år og en forestilling op at stå. Det imponerer mig hver gang, roser Jakob Pedersen, Hobro.

- Det er sjovt at komme og følge med i, hvad der sker fra gang til, og jeg bliver ved med at genkende mange fra den tid, hvor jeg selv arbejdede i dragtgruppen, siger Annette Wolff Madsen, hvis gemal - Kaj Børge Jung Pedersen - har været fast inventar i både vikingespil og julespil i årevis.

Debutanter i julespilsammenhæng er derimod Klub 11 for psykisk handicappede fra Galten, som var til forpremiere.

- Hvor var det en dejlig aften. Mange af klubmedlemmerne, fortæller, at de nu er kommet i julehumør - og de glæder sig til at komme igen til sommer, lyder det i en mail fra Klub 11.

Nissen I Flasken spiller lørdag 3. og søndag 4. december - begge dage klokken 14.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.