Hygiejnekurset er vigtigt

JERUP:Birgitte Horn, der arbejder hos Fødevareregion Nords kontrolafdeling i Aalborg, slår fast, at de såkaldte hygiejnekurser er nødvendige for de indsatte på Kragskovhede. - Det er vigtigt, at folk har en viden om hygiejne, og den risiko der kan være ved at behandle fødevarer, når de er ansat i en fødevarevirksomhed, fortæller hun. Hygiejnekurserne skal gennemføres for alle, inden de har arbejdet tre måneder i et køkken. De to indsatte på Krag-skovhede var i køkkenet i op mod fire måneder - uden hygiejnekursus. Eneste undtagelse kan være, hvis en indsat eksempelvis har en baggrund som kok eller lignende. Det var ikke tilfældet for de to fanger på Kragskovhede. Den ene er uddannet møbel- og maskinsnedker, mens den anden ingen uddannelse har. Ifølge Birgitte Horn så er det forskellige konsekvenser, som en overtrædelse af fødevarebestemmelserne kan få. - Når vi konstaterer, at folk arbejder med fødevarer uden at have en uddannelse i fødevarehygiejne, så kan vi gøre forskellige ting. Vi kan indskærpe overfor virksomheden, at reglerne skal overholdes, eller vi kan eventuelt give en administrativ bøde for ikke at have overholdt reglerne, forklarer hun. Hvad der kan komme på tale med hensyn til det pågældende køkken ønsker Birgitte Horn ikke at oplyse. Hun fortæller dog, at Fødevareregion Nord kigger nærmere på sagen.