Brønderslev

Hyldest-sang til foråret

Uropførelse af ny forårssang i kirken

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Organist Gitte Rolighed, kirketjener Karsten Nielsen og komponist og musiker Henrik Høj Madsen har skabt den nye forårssang, der uropføres ved forårskoncerten onsdag aften.

Når kirkens kor onsdag inviterer til forårskoncert bliver tilhørerne vidne til intet mindre end en uropførelse af en ny forårssang. Og teksten er skrevet af kirketjener Karsten Nielsen.

Kirkens aspirantkor fik torsdag i sidste uge udleveret sangen, der er en glad og optimistisk hyldest til foråret. De skulle ikke høre melodien mange gange, inden de var med på både rytmer, toner og ord. Og værket er finpudset, når der onsdag aften er koncert i Sognegården.

At kirketjeneren nu også er blevet tekstforfatter til en sang har han følgende forklaring på:

- Jeg skriver nogle tekster på hyggebasis og for sjov skyld. Og jeg har tit undret mig over, hvordan man får sat noder på en tekst. Vi sad en formiddag over en kop personalekaffe, og så spurgte jeg Gitte - vores organist - hvordan man griber det an, fortæller han.

Gitte Rolighed påstod, at det var en forholdsvis let sag - og i samme åndedrag opfordrede hun ham til at skrive en tekst. Så ville hun lave en melodi til teksten.

Karsten Nielsen tog opfordringen op, og skrev en tekst på syv vers om foråret. Og så fangede bordet, trods kneben tid.

Gitte Rolighed allierede sig med sin studiekammerat fra Kirkemusikskolen - Henrik Høj Madsen, og han fik hurtigt komponeret en fængende melodi til forårsteksten.

- Jeg gav Henrik nogle stikord. Melodien skulle være let, forårsagtig, ikke for tung i det - og den måtte gerne være rytmisk, tilføjer Gitte Rolighed.

- Melodien kom faktisk af sig selv - sådan er det oftest. Og det er somme tider det bedste. Det er en forholdsvis enkelt tekst og det er lige præcis det, som den skal være. Melodien lavede nærmest sig selv, fortæller Henrik Høj Madsen.

- Når jeg får en tekst, går der kun et øjeblik, så starter der som regel en melodi oppe i hovedet.

Oplandsavisen lyttede med ved prøven, og den nye sang fænger og svinger - og signalerer forår. Og det er der så mulighed for at høre ved forårskoncerten onsdag aften i denne uge.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.