Hyldet for at kæmpe mod kamphunde

Kvinden som kom kondiløber til undsætning fik belønning

Maria Bitsch blev hyldet af laugsbrødrene og fik af oldermand Niels Voss Hansen overrakt en check og en flaske laugsbitter. Foto: Jens Morten.

Maria Bitsch blev hyldet af laugsbrødrene og fik af oldermand Niels Voss Hansen overrakt en check og en flaske laugsbitter. Foto: Jens Morten.

AALBORG:- Det er dejligt at se, at nogen straks tager et personligt ansvar og skrider ind, når andre er i nød - i stedet for bare at lade som ingenting.

Oldermand i Christian Den Fjerdes Laug, Niels Voss Hansen, var fuld af lovord, da lauget overrakte en bette check - som det hedder på nordjysk - til Maria Bitsch, den unge kvinde, som for nogle uger siden hjalp en kondiløber, der blev overfaldet af to hunde.

To bidske hunde

- Laugets indtægter kommer fra kontingenter og frivillige bidrag, så det er ikke kæmpebeløb, vi kan uddele. Men det er helt i laugets ånd, at vi påskønner en indsats, som den Maria

Bitsch gjorde, da hun bogstaveligt talt kastede sig i kamp med to bidske hunde, der havde bidt sig fast i kondiløberen, siger Niels Voss Hansen.
Maria Bitsch og hendes nærmeste familie var inviteret i Laugsstuen i Jens Bangs Stenhus i Aalborg, hvor Maria Bitsch foruden checken også fik en flaske laugsbitter.

Bankede løs

Maria Bitsch glemmer aldrig den morgen, da hun på Anders Borks Vej i Aalborg pludselig så to kamphunde springe på en kondiløber.

- Jeg bremsede og brugte hornet, men det fik ikke hundene til at slippe. Så fik jeg åbnet den en ene dør. Manden kom ind i bilen, men den ene hund havde bidt sig fast i ham, så den kom også ind i bilen. Så tog jeg en barnestol og bankede løs på den, mens jeg holdt hornet i bund med den anden hånd for at kalde på hjælp, fortæller Maria Bitsch.
På et tidspunkt var begge de rasende hunde inde i bilen. De fik en ordentlig omgang mere med barnestolen samtidig med, at andre forbipasserende kom til hjælp. Det fik til sidst hundene til at slippe, sådan at de kunne jages ud af bilen. Maria Bitsch undgik selv at blive bidt.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
40.000 kunder uden strøm - beboere hørte stort brag
Luk