Hypet dansk sangerinde vil gerne være kikset

Folk vil have sangerinder, der tør være kiksede og gå uden makeup, mener MØ.

- Jeg synes, det er fedt at være ydmyg. There, I said it!, lyder det fra kvinden bag popsuccesen MØ, Karen Marie Ørsted.

Siden den unge sangerinde sendte sin første single ud i slutningen af 2012, har MØ været et af de mest hypede navne på den danske såvel som internationale musikscene.

I efteråret 2013 turnerede MØ rundt i Europa med elektroduoen AlunaGeorge og den elektronisk dancehall-gruppe Major Lazer. På de verdenskendte dj Aviciis debutplade er hun desuden med på nummeret "Dear Boy".

Men den 25-årige sangerinde fra Odense er alt andet end opblæst.

- Det er ikke fordi, jeg er sådan jantelovs-agtig og går og slår mig selv oven i hovedet, og ikke må synes, jeg er god. Men det er ligesom med store ønsker, dem må man helst heller ikke sige højt, for så går de måske ikke opfyldelse, forklarer hun.

Det er en drøm, Karen Marie Ørsted, der for få år siden var så godt som ukendt, lever lige nu. Den 10. marts udkom hendes debutalbum "No Mythologies to Follow", hvorfra singlerne "Pilgrim" og "XXX 88 feat. Diplo" allerede længe har ligget højt på hitlisterne.

- Jeg tror sgu, folk trænger til at se nogen, der er lidt mere umiddelbare: Ikke går med makeup og er sådan lidt kiksede. Sådan en type, som der snubler, du ved, vakler lidt. Det er mig, siger Karen Marie Ørsted og fortsætter:

- Sådan nogle mennesker, der går og forherliger sig selv op til skyerne, er jo fucking nederen. Folk, der er nede på jorden og hviler i sig selv, er det bedste, der findes, understreger hun.

I oktober modtog MØ en af kronprinsparrets stjernedrys-priser. Prisen blev uddelt i Opreahuset i Sydney, hvor hun også spillede som en del af showet. Derudover er pladedebutanten netop blevet nomineret til P3-prisen.

- Selvfølgelig er jeg sygt glad for al den succes, jeg har fået. Og det anerkender jeg også. Jeg synes også, vi har lavet noget, der fucking godt. Men det betyder jo ikke, at jeg ligefrem er genial eller exceptionel på nogen måde, siger hun.

Karen Marie Ørsted er især ydmyg over for sit publikum, som hun mener, hun skylder "sygt meget". Det højeste hun kan opnå, mener hun selv, er at røre noget i dem, der lytter til hendes musik.

- Jeg vil så gerne, at publikum får en oplevelse af, at det her er noget, vi gør sammen. For det er fandeme en fælles bedrift. Uden dem, havde jeg jo ikke stået her. Publikum viser mig så meget kærlighed. Det skal jeg også leve op til, siger Karen Marie Ørsted.

Newspaq

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.