Hjørring

I 4.a er der blot 14 potentielle kammerater til rådighed til hver elev

Der er blot 15 ele­ver i 4.a, så Lina Deener Lar­sen (for­rest) har et be­græn­set an­tal po­ten­ti­el­le sko­le­kam­me­ra­ter til rå­dig­hed. 
Foto: Hen­rik Louis

Der er blot 15 ele­ver i 4.a, så Lina Deener Lar­sen (for­rest) har et be­græn­set an­tal po­ten­ti­el­le sko­le­kam­me­ra­ter til rå­dig­hed. Foto: Hen­rik Louis

NY HJØRRING: Det kræver sin kvinde at undervise 27 elever på én gang, og sådan én er klasselærer Stine Rams heldigvis. - Vi har selvfølgelig måttet opdrage ekstra på dem, fordi de er mange, og så betyder det utrolig meget, at de har plads nok at være på, siger hun. Første gang NORDJYSKE møder de 27 elever er de da også komplet tyst bænket i deres store, lyse klasselokale. Stine Rams har ordet og får lov at beholde det. Hun underviser 7.a i dansk og engelsk, og så er hun deres klasselærer. De mange elever har stillet krav til indretningen. - De har fået enmandsborde, og det gør det langt mere fleksibelt at flytte rundt, når de skal arbejde i grupper, siger Stine Rams. Hun oplever, at klassen skal holdes lidt stramt, når det gælder ro og ordentlige omgangsformer. - Når de har haft vikar slår de sig jo lige lidt i tøjret, men det tror jeg, de ville gøre uanset, hvor mange de var, siger klasselæreren. Bare en enkelt ny elev i 7.a vil betyde, at klassen skal deles i to, det vil højst sandsynligt ske efter sommerferien.