Vesthimmerland

I aktion for flere unge smede

Erhvervsskolerne i Aars forsøger ny kampagne

Erhvervsskolerne Aars og det lokale erhvervsliv går nu i fælles aktion for at tiltrække flere unge til smedeuddannelsen.  Privatfoto

Erhvervsskolerne Aars og det lokale erhvervsliv går nu i fælles aktion for at tiltrække flere unge til smedeuddannelsen. Privatfoto

VESTHIMMERLAND:Smedevirksomhederne har masser af arbejde - men elever er der ikke altid nok af.

Det problem kan uddannelseschef på Erhvervsskolerne Aars, Per Stig Andersen, i høj grad tale med om.

- Der søger for få unge ind på smedeuddannelsen til, at vi kan dække virksomhedernes behov for lærlinge, og det er en rigtig ærgerlig situation.

- Vi ønsker naturligvis ikke at skuffe vores gode samarbejdspartnere i erhvervslivet, og der er måske også nogle unge mennesker, der går glip af en god uddannelse, hvor de kommer direkte i job, påpeger Per Stig Andersen.

I et forsøg på at vende udviklingen har det lokale uddannelsesudvalg for smedeuddannelsen på Erhvervsskolerne Aars besluttet at lave en kampagne i samarbejde med de lokale virksomheder.

En kampagne, hvor skole og erhvervsliv i fællesskab averterer efter flere elever.

- Det er svært at få de unge til at tage en faglig, håndværksmæssig uddannelse, men tager man en eux-uddannelse som smed, kan man senere videreuddanne sig til bl.a. ingeniør og maskinmester, som der også er mangel på.

- Det er bl. a. noget af dét, vi skal være bedre til at fortælle om, bemærker formanden for det lokale uddannelsesudvalg på smedeuddannelsen, Leon Sørensen fra Dansk Metal.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.