I alle måder klædt på til opera

Filharmonisk Kor var i alle måder klædt på til Opera. Foto: Karsten Frisk

Filharmonisk Kor var i alle måder klædt på til Opera. Foto: Karsten Frisk

Filharmonisk Kor betrådte et for koret lidt uvant område med en Operakoncert i foyeren øverst i Musikkens Hus i søndags. Med bistand fra operasangerne Lisbeth Jagd (sopran), Marie Keller Sørensen (mezzosopran) og Jens Jagd (tenor), og akkompagneret af pianisten Christian Wennerlin Vestergaard, bød koret et talstærkt publikum på et broget operaprogram med en række kendte og yndede operaarier og -kor af Wagner, Saint-Saëns, Bizet, Verdi og Erich Korngold.

Koret er ellers mest kendt for at medvirke ved Aalborg Symfoniorkesters opførelser af kor- og orkesterværker og for egne koncerter med et bredt spektrum af værker for kor a cappella.

Dette var der også prøver på i søndags, bl.a. to mottetter om kærligheden til tekster af Paulus, komponeret af den lokale korkomponist Per Drud Nielsen fra Frederikshavn.

Komponisten var til stede ved koncerten.

Filharmonisk Kors næste opgave er to opførelser af Händels "Messias" sammen med Thisted Kirkes Drenge- Mandskor og Aalborg Symfoniorkester lige inden jul i år, d. 21. december i Musikkens Hus og d. 22. december i Thisted Kirke.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.