EMNER

I banken efter mad

På døren ind til toilettet hænger en dansk hundredekroneseddel. Billedet af Carl Nielsen fortæller, at det her er herretoilettet.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

I den ene halvdel af Die Bank er der stor bar, hvor gæster kan få sig lidt at drikke inden maden – eller bare lidt at drikke.

På døren ind til damernes hænger en pengeseddel, hvor en kvinde pryder forsiden. Vi er i banken – Die Bank – i Hamburg. En topdesignet og moderne cafe/restaurant, der er indrettet på første sal i en gammel bankbygning. Når man første gang stikker næsen indenfor, får man lyst til at smutte igen. Det er lige lovlig smart. Men på turistbureauet har de anbefalet stedet. Så nysgerrigheden vinder over ydmygheden. Ikke mindst fordi køkkenchefen har scoret en Michelin-stjerne på to af de spisesteder, han tidligere har arbejdet. Helt ringe kan det ikke være. Vi bestiller bord til om aftenen. Det er en god ide, for da vi ankommer er alle borde optaget og resten står der reserveret på. Man behøver ikke selv at dukke op for at bestille bord. Det kan man gøre hjemmefra via internettet. Die bank har to menukort. Det lyder omfattende, men er faktisk bare to A4-ark, mere er der ikke at vælge mellem. Det ene med de faste retter og det andet med årstidens retter. Det bliver til en ret fra det faste og en fra det med årstiden. Forretten er i orden – uden at være prangende. En citron-græssuppe med kokos og rejer. Hovedretten er til gengæld intet mindre end fremragende. En kalvekotelet paneret i grissini med asparges som tilbehør – der er aspargessæson i Tyskland frem til sankthans. Koteletten er saftig, smagfuld, perfekt krydret og perfekt stegt. Store ord, men det er den bedste kalvekotelet, jeg i mit liv har smagt. Vi slutter af med et par kopper kaffe, inden vi får regningen. Den er større end den ville være hjemme i Aalborg. I omegnen af 800 kr. blev det med vin til maden, men alle pengene værd. Der er mere end kål og pølser i de tyskere. Er det gourmetmaden, der trækker, kan Hamburg faktisk byde på ni restauran-ter, der har scoret en Michelin-stjerne. DIE BANK Hohe Bleichen 17 D-20354 Hamburg +49 40 238003-0 www.diebank-brasserie.de