I dag kan du regne den ud: Penge tilbage i skat eller ej?

Du kan fra tirsdag lave en vejledende beregning på Skats hjemmeside og få et fingerpeg, om der er penge i vente

Arkivfoto <i>Scanpix Denmark</i>

Arkivfoto Scanpix Denmark

HELE LANDET: Årsopgørelsen for 2014 er først klar den 9. marts, men allerede fra tirsdag kan du i de fleste tilfælde selv regne dig frem til, om du skal have penge tilbage i skat, eller om du omvendt skylder skattefar penge.

Beregningen er vejledende, og du kan lave den inde på Skats hjemmeside, skriver tv2.dk.

Når det er muligt at lave en foreløbig beregning, er det fordi, Skat har lagt rådata ind i danskernes skattemapper for skatteåret 2014. De data kan du slev putte ind i Skats vejledende beregner, og med den kan du få en idé om, hvorvidt du har penge til gode eller ej. Dataene viser blandt andet, hvor meget du har betalt i a-skat og arbejdsmarkedsbidrag, og hvor meget du har betalt i renter sidste år.

Viser beregneren, at du skal af med penge til skat, så kan det være en fornuftig idé at betale det skyldige beløb med det samme. Så slipper du nemlig med en mindre rente for det, du skylder.

Beregningen kan ændre sig

Selvom Skat begynder at vise dine skatteoplysninger for 2014 i TastSelv allerede nu, så kan oplysningerne løbende blive rettet til. Derfor understreger Skat også, at beregningen kun er et fingerpeg.

- Det er rådata, vi lægger ind, så man kan få et smugkig. Men vi bruger tiden frem til den 9. marts, hvor årsopgørelsen er klar, på at kvalitetssikre danskernes skattedata. Hvis man laver en vejledende beregning, skal man derfor være opmærksom på, at den kun er vejledende, fordi der er tale om rådata, der kan ændre sig, siger pressemedarbejder hos Skat, Rikke Madsen til tv2.dk.

Hvis du er tålmodig nok til at vente på den endelige beregning, lander den i din skattemappe den 9. marts. Og skal du have penge tilbage, vil de blive udbetalt til dig på din Nemkonto den 7. april.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.