EMNER

I farmors danseskole

Knap 200 danseglade i alle aldre var på gulvet i Thy Hallen, da Thy-Mors Danseskole holdt fælles afdansningsbal. Den yngste var Kristian, der fyldte fire år i går. Han er barnebarn af danseskolens leder

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Kristian og Matilde i spidsen - førstenævnte er danseskolelederens barnebarn, der fyldte fire år netop i går - ventede de knap 200 dansere i at komme i gang med indmarchen.

Man skal være fire år for at kunne gå til dans i Thy-Mors Danseskole. Eller i hvert fald fylde fire i løbet af dansesæsonen. Det alderskrav nåede den yngste af årets elever lige akkurat at opfylde. Kristian Lauridsen havde nemlig fødselsdag lørdag og fejrede dagen i Thy Hallen, hvor han var til afdansningsmal sammen med resten af sit hold, "Små begyndere". Det er ikke tilfældigt, at Kristian deler efternavn med lederen af Thy-Mors Danseskole. Henny Lauridsen er nemlig hans farmor. Og Kristians forældre, Mikael og Maria Lauridsen er også med i danseskolen. Men han er på ingen måde blevet presset, fortæller Maria Lauridsen, mens hendes søn og de andre små begyndere er ved at gøre klar til opvisningen: - Han ville rigtig, rigtig gerne. Og så fik han lov. De i alt 14 små begyndere - eller helt præcis 13, men én af de små dansere havde en stor pige om partner - gik i spidsen under indmarchen, som indledte afdansningsballet. Og de var traditionen tro de første til at vise, hvad de har lært i vinterens løb.