I gang med en ny fase

El-installatør Anders Overgaard går ind i sin pensionisttilværelse.

Nu er det ganske vist. El-installatør, 62-årige Anders Overgaard, Thisted EL-forretning, har valgt at gå på pension fra 1. oktober. 
Foto: Ole Iversen

Nu er det ganske vist. El-installatør, 62-årige Anders Overgaard, Thisted EL-forretning, har valgt at gå på pension fra 1. oktober. Foto: Ole Iversen

1. oktober har el-installatør Anders Overgaard, Thisted El-forretning, sin sidste arbejdsdag. Derefter lader han sin søn Troels Overgaard, og hans to kompagnoner Niels Jørgen Poulsen og Allan Møller om at holde kontakten til kunderne og videreudvikle installatørforretningen og tilhørende butik. Anders Overgaard slukker for kontakten på grund af alder. Han er nu blevet 62 år og mener, at det er tiden, hvor yngre kræfter skal til. Planlagt I fem år har Anders Overgaard planlagt sin afsked fra arbejdsmarkedet, og i samme antal år har det været kendt, at Thisted El-forrerning, som han i mange havde sammen med Henning Poulsen, skulle fortsætte med Troels Overgaard, Niels Jørgen Poulsen og Allan Møller ved roret. Derefter står Anders Overgaard ved en ny tærskel i sit liv. - Jeg har haft fem år til at vænne mig til det, siger han, og derfor tror han ikke, at overgangen bliver så voldsom. Hustruen Karen er 61 år, og ligesom Anders render hun heller ikke af pladsen i utide, da hun har været lærer på Østre Skole siden 1974. Morsingbo Anders Overgaard blev uddannet som elektriker i 1968 i Hvidbjerg på Mors, og i 1974 flyttede han og Karen til Thisted, hvor Anders Overgaard blev selvstændig sammen med Henning Mark Poulsen. Det kunne han, fordi han inden havde læst til installatør i Aalborg. Seks år efter etableringen med egen installatørforretning flyttede Anders Overgaard og Henning Poulsen værkstedet til Winthersmøllevej, der siden har været det faste omdrejningspunkt for forretningen og de ansatte, der i tæller lidt under 20. Fodbold og TFC Anders Overgaards hjerte har altid banket for fodbold og da navnlig TFC. Fodboldkarrieren begyndte i Thy på Hillerslevs karlehold, og hans tre drenge Troels, Ernst og Mogens har alle spillet i TFC. Det opnåede fatter aldrig, men til gengæld blev han valgt som TFC's første formand i en turbulent tid, hvor flere sports- og idrætsklubber gik deres egne veje. Anders Overgaard måtte dog efter en del år erkende, at formandsposten i en sportsklub af TFC's størrelse var et heldagsjob. - Så i midten af 1990'erne trak jeg mig tilbage og overlod formandsposten til TFC's nuværende formand Poul Erik Christensen, fortæller han. Fritiden vil Anders Overgaard bruge på at forbedre sit handicap i golf på 34,5, gå på jagt, havearbejde og måske lidt fiskeri på fjorden.