EMNER

I kø for at give en knuser

Jane Petersen og datteren Michelle står spændt og venter på banegården i Hjørring. De skal snart sige velkommen til ni-årige Mandy fra Sydslesvig for andet år i træk.

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Poul, Jette og Christian Louring henter René Hotait fra Flensborg – de skal alle til sommerboligen i Sæsing. Foto: Bente Poder

Feriepigen skal tilbringe to uger hos Hirtshals-familien for at lære lidt mere end hun kan i forvejen om dansk sprog og kultur. Michelle har både købt en bamse og en veninde-halskæde, men pludselig får de travlt. DSB's særtog sydfra triller ind på et andet spor, end de regnede med. Trippende må de væbne sig med tålmodighed; de kan således ført komme over på den rigtige perron, når toget er kørt forbi passagen over sporet - og så går det ellers hurtigt. Jane og Michelle løber for at være klar til at tage imod, men Mandy er allerede kommet ud af toget. - Der er hun. Med kasketten på!, lyder det fra Jane Petersen, mens hun løber ned mod feriebarnet. De næste par minutter er helliget knusene og tårerne i øjenkrogen. Legekammerater Da familien i Hirtshals sidste år havde sagt farvel til Mandy, håbede Jane og Michelle på et gensyn. - Vi krydsede fingre for, at hun ville herop igen - da der så blev ringet i marts, hvor der blev spurgt, om hun måtte komme igen, sagde jeg bare: "Det kan du dælen edme tro"!, fortæller Jane Petersen. I sit eget barndomshjem inviterede Jane Petersens egne forældre også sydslesvigske børn på ferie, og hvis man spørger hende, hvorfor hun nu også gør det, lyder det korte svar: - Fordi, jeg elsker børn og kan lide at gøre noget for andre. Det er også derfor, at familien tager imod en anden feriepige igen om cirka et par uger, når Mandy er på vej hjem - dermed kan to forskellige piger for lov til at nyde godt af gæstfriheden i Hirtshals. En sidegevinst er naturligvis også, at der vanker legekammerater til datteren Michelle. - Jeg synes, at det er dejligt med en at lege med. Mange af dem, jeg kender er ude at rejse nu, så der er ikke så mange hjemme, lyder det fra Michelle. Mandy kan se frem til to uger med blandt andet cirkusskole, leg og udflugter. - Det bliver dejligt, især når vi skal til Fårup Sommerland, siger hun med et stort smil.